Redactie
Redactie Life 6 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Wil je lekker slapen vannacht? Dankzij deze tips houd jij je hoofd en huis koel tijdens de hittegolf

Het lijkt erop dat de eerste hittegolf van 2020 eraan komt. Grote paniek, want hoe houd je in hemelsnaam je huis koel en pak je wel gewoon acht uur slaap per nacht? Beautify deelt de beste tips met je.

Of het nu de eerste hittegolf van 2020 wordt of niet, met de komende warme dagen is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen. De volgende tips zorgen ervoor dat je huis en je hoofd koel blijft.

De beste tips om de hittegolf van 2020 te trotseren

Naakt door huis lopen en slapeloze nachten zijn (hopelijk!) zo goed als voorbij met de volgende tips.

1. Plaats bevroren flessen water voor je ventilator

Een goede vrouw is op alles voorbereid. Hopelijk heb je al een ventilator (of nog beter: airco) in huis, want grote kans dat ze momenteel overal uitverkocht zijn. We gaan er even vanuit dat je ‘m in ieder geval hebt. Zorg er dan voor dat je waterflessen vult en in de vriezer legt.

Zodra het water bevroren is, zet je het voor je ventilator neer. Het gevolg? Er wordt niet langer warme lucht verplaatst, maar koele lucht doordat je er een bevroren waterfles voor hebt gezet. Hartstikke handig, want zo bespaar je meteen €600 op een airco.

2. Drink écht voldoende water

Deze dagen is het nog belangrijker dan normaal om je lichaam te blijven hydrateren met water. En daarmee bedoelen we niet een wodka-Spa rood. ? Drink minstens twee liter water verspreid over de dag. Zélfs als je niet zoveel zin hebt om water te drinken.

Lees dit artikel eens als je moeite hebt om voldoende water te drinken. Wedden dat het je nu wel lukt?

3. Laat je ramen en gordijnen dicht

Deze tip ken je vast wel, maar houd je je er ook echt aan? Zorg dat overdag je ramen en gordijnen dichtblijven. Zo weer je de hitte het beste. Het is heel verleidelijk om toch je raam open te zetten om het even te laten luchten, maar daardoor komt er juist hitte binnen. Open pas de ramen als het buiten écht is afgekoeld.

4. Let op met cafeïne, roken, alcohol en gekruid eten

Kun je niet zonder een sigaretje en een glas wijn op het terras? Drink je overdag graag koffie en gooi je met liefde een pepertje door je eten? Dan zijn dit de dagen om echt te minderen. Om de hittegolf van 2019 soepel door te komen, wil je de zweetklieren waarschijnlijk niet stimuleren. Bovenstaande dingen doen dat wel.

5. Slaap op je rug

Dit is een vervelende tip als je het liefst op je zij of buik slaapt, maar op je rug slapen is één van de tips die je kunt krijgen. Het is nu eenmaal minder heet als je op je rug ligt. Helemaal als je onder een dun laken ligt, slaap je veel beter.

6. Pas op met ijskoud douchen en drinken

Door de warmte heb je behoefte om koud te drinken en te douchen. Toch is het beter om tijdens de extreme warmte te gaan voor lauwwarm drinken en douchen. Dat voorkomt meteen dat je niet direct staat te zweten als je je aan het afdrogen bent. Voor het drinken geldt dat je nu geen averechts effect opwekt.

7. Neem een koud washandje mee in bed

Blijft het heet in je slaapkamer? Dan is het lekker om een koud washandje mee te nemen en deze bijvoorbeeld op je hoofd of borst te leggen tijdens het slapen. Bij extreme warmte kun je er zelfs voor kiezen om een natte handdoek op je te leggen.

Dit is ook interessant om te lezen:

Reageer op artikel:
Wil je lekker slapen vannacht? Dankzij deze tips houd jij je hoofd en huis koel tijdens de hittegolf
Sluiten