Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 11 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze tips zorgen voor hittegolf proof make-up

Heb jij met deze hete temperaturen ook het idee dat je make-up letterlijk van je gezicht afsmelt? Je bent niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg tips om jou te voorzien van hittegolf proof make-up.

Want niemand heeft zin in uitgelopen mascara.

Hittegolf proof make-up

Hoe goed je make-up skills ook zijn: niemand ontkomt aan zweten wanneer we de 25 graden passeren. Met deze simpele hacks houd jij je look onder controle.

1. Less is more

Hoe warmer het is, hoe minder laagjes je wilt. Dat geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor je make-up. Je foundation beweert misschien dat ‘ie super long wear is, maar ook dat werkt niet met warme temperaturen. De kans is namelijk groter dat ze je poriën verstoppen en geen lucht doorlaten. Zweten gebeurt toch wel en hoe sterk je foundation ook is: ook deze overleefd het niet. Je kunt dus beter meewerken dan tegenwerken.

Kies voor een tinted moisturizer of foundation met lichte dekking. Deze zijn meer luchtdoorlatend wat met hitte veel fijner aanvoelt.

2. Kies voor matte

Ga je normaal gesproken het liefst voor make-up met een glowy finish? Dan wil je nu toch echt matte varianten overwegen. Het vocht en de olie op je gezicht zullen namelijk vanzelf voor een glossy effect zorgen, waardoor je met glowy producten wel heel erg gaat glimmen. Teveel highlighter wil je dus liever ook vermijden.

3. Waterproof is de way to go

Ze bestaan niet voor niets: waterproof formules. Ben je bang dat je oververhit raakt vandaag? Dan wil je zeker voor waterproof wenkbrauwproducten, mascara en zelfs oogschaduw gaan. Zo kun je alles doen en laten zonder bang te zijn dat het uitloopt.

4. Spray on

Niets zo fijn als een matterende mist op een warme dag. Niet alleen omdat hij het teveel aan shine van je gezicht vaagt, maar ook omdat het heerlijk verkoelend kan zijn. Altijd mee in je tas nemen dus.

Lees ook:

Glamour UK

Reageer op artikel:
Deze tips zorgen voor hittegolf proof make-up
Sluiten