Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 9 september 2017

Hm… Dit ene ding blijkt heel slecht voor je relatie maar we doen het allemaal

Het is behoorlijk vrouw-eigen, je lover negeren na een fikse ruzie of zelfs nadat hij iets ´gemeens´ zei over je nieuwe outfit. Maar je lief negeren blijkt behoorlijk slecht te zijn voor je éigen gezondheid. So girls, please stop the silent treatment ASAP:

Stop the silent treatment

Twintig jaar lang werd er door de universiteit van California onderzoek gedaan naar de gevolgen van het negeren van je geliefde. Onderzoekers ontdekten dat deze koppige ´tactiek´ voor gespannen spieren, stijfheid en een slechte rug kan zorgen. Maar als jij het type bent dat tijdens het negeren zichzelf helemaal opvreet van binnen (wat vást zo is), loop je ook nog kans op een te hoge bloeddruk.

Hoe ze dit hebben onderzocht? De wetenschappers hebben in twintig jaar tijd verschillende getrouwde koppels bestudeerd en opgenomen op film. Zo kregen ze de opdracht om met elkaar te praten over hun relatie en de dingen waar ze het oneens over waren. De gedragsonderzoekers keken het beeldmateriaal terug en focusten zich op gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal tijdens het bespreken van onderwerpen waar ze het oneens over waren. Vervolgens keken ze naar hun gezamenlijke communicatie en algemene gezondheid

Onderzoeker Robert Levenson: ´Onze resultaten geven een nieuwe dimensie in wat emoties met het menselijk lichaam doen. En daaruit bleek dat bepaald gedrag nu al kan voorspellen hoe je gezondheid er over een aantal jaar uitziet. Dus als je gezond wilt blijven, wordt het tijd om spelletjes achterwegen te laten. Al mag crazy goedmaakseks daar niet onder worden gerekend.´

Oh, en nog een leuk weetje: als je lover jou negeert dan heeft hij helemaal een probleem. Mannen blijken namelijk nog gevoeliger te zijn voor bovenstaande gezondheidscomplicaties. Wees lief en vier de liefde.

LEES OOK: Hoe langer je single blijft, des te beter is je volgende relatie

Reageer op artikel:
Hm… Dit ene ding blijkt heel slecht voor je relatie maar we doen het allemaal
Sluiten