Dit jaar verdwijnen er veel ZARA en H&M winkels en dit is waarom

Schrik niet als er in je omgeving ZARA en H&M winkels verdwijnen dit jaar. De ketens kondigden aan flink wat filialen te schrappen en hebben daar een duidelijke reden voor. Online winkelen wordt steeds populairder, vandaar dat er wat winkels hun deuren sluiten.

Een dagje shoppen in de stad voelt tegenwoordig bijna ouderwets, terwijl het vroeger vaste prik was. In één middag al je kleedgeld erdoorheen jagen en een nieuwe garderobe inslaan: heerlijk vonden we het. Nu fixen we die nieuwe garderobe meestal met een paar klikken op de knop.

ZARA en H&M sluiten dit jaar een aantal winkels

Online shoppen krijgt steeds vaker de voorkeur. Het is snel, gemakkelijk en het aanbod is enorm. Dat ene satijnen wikkeljurkje vind je online sowieso, terwijl het in fysieke winkels nog flink zoeken is. Dit merken de kledinggiganten natuurlijk ook, daarom leggen ze nu de focus nóg meer op de webshops en sluiten ze een aantal deuren.

H&M Group (H&M, COS, Weekday, Arket, & Other Stories en Monki) en Inditex (Zara, Pull & Bear, Bershka, Oysho en Massimo Dutti) besloten het aantal fysieke winkels naar beneden te halen. Misschien is dit je al opgevallen, want de ketens zijn langzaam maar zeker al begonnen met het sluiten van fillialen.

H&M heeft het afgelopen jaar al 140 winkels gesloten en ZARA maar liefst 355. Naar verluidt wil ZARA nog zo’n 250 winkels sluiten.

Werken aan de webshops

Gelukkig krijgen we ook iets positiefs terug, namelijk betere webshops. Omdat we nu langer onderweg zijn naar de dichtstbijzijnde winkel, gaan H&M en ZARA werken aan uitgebreide webshops. Verwacht binnenkort nog fijnere, snellere en grotere webshops met duidelijke productomschrijvingen én kortere levertijden. Dat horen we graag.

Lees ook: Is het al payday? De nieuwe schoenencollectie van Zara zorgt ervoor dat je niet kunt wachten op de herfst

NSMBL

Reageer op artikel:
Dit jaar verdwijnen er veel ZARA en H&M winkels en dit is waarom
Sluiten