Emma Vloeimans
Emma Vloeimans | LinkedIn Life 27 mrt 2020

De leukste hobby’s om nu direct op te pakken

Van breien tot kleien tot een tas maken: het kan allemaal en je hebt er nu alle tijd van de wereld voor. Tenminste, veel van ons dan. Kortom: steek die handen uit de mouwen en maak het beste van je tijd in quarantaine.

Hobby’s

‘Een hobby zoeken’ klinkt misschien wat neerbuigend, maar niets is leuker dan iets doen waardoor de tijd sneller gaat. Onderstaande activiteiten helpen je een eind opweg.

1. Leer breien

Breien alleen voor oma’s? Think again! Niets is zo zen als lekker breien op de bank met een kop thee en een zonnetje op je gezicht. Met de pakketten van We Are Knitters kan je zo aan de slag en brei je je eigen vest, trui, sjaal of wat dan ook. Alles is mogelijk en dankzij de duidelijke instructies is het verrassend goed te doen.

2. Maak een tas

Eerder maakten onze zusjes van NSMBL al een eigen tas via Monsak. Hoe dat ging lees je hier. Om de quarantaine door te komen heeft Monsak een Mon-first-aid-sak ontwikkeld: een etui waar je jouw medicijnen of make-up ik kan bewaren. Je kan het patroon gratis downloaden of een compleet DIY pakketje bestellen via de website. Eigenaresse Margriet geeft ook nog eens live uitleg bij aankoop van het DIY pakketje. De webinars vinden plaats op 28 maart en 4 april.

3. Doe een online cursus

Via onder andere Soofos kan je nu tijdelijk gratis online cursussen volgen. Van yoga tot photoshop en tekenen. Er is voor ieder wat wils.

4. Maak een plakboek of collage

Hoe leuk was het vroeger om een plakboek te maken? Waar je toen losging op de paardenplaatjes, kan je nu jouw favoriete beauty- en modeknipsels in een mooi boekje plakken, het liefst met leuk gekleurd washi tape.

5. Start met puzzelen

Was je vroeger gek op puzzelen? Waarschijnlijk vind je het dan nog steeds leuk. Koop een exemplaar met minimaal vijfhonderd stukjes en je bent wel even zoet. Wedden dat je helemaal zen wordt?

6. Doe elke dag een thuisworkout

Elke dag klinkt misschien veel, maar dit is wel hét uitgelezen moment om van de bank af te komen en op een softe manier te starten met jouw nieuwe sportregime. Wij hebben inmiddels al heel wat workouts voor je verzameld. Hieronder vind je een lijstje.