Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Life 26 april 2019

4 redenen waarom hockeymeisjes later succesvoller zijn in het leven

Je was zo trots als een pauw op je gesigneerde hockeystick en zag er altijd flawless uit in je hockeytenue. De clubkleuren stonden je prachtig en geen enkel hockeyfeest ging aan jouw neus voorbij. Jij behoorde echt tot de harde kern van de hockeymeisjes en daar heb je tot op de dag van vandaag profijt van. En niet zo’n beetje ook.

Als jij een hockeymeisje was (en diep in je hart nog steeds bent) ben je succesvoller in het leven dan andere vrouwen. Carrière wise lig je lekker op schema en dat heb je allemaal te danken aan die uurtjes op de hockeyclub. Dit zijn de redenen waarom:

1. Je hebt leren werken in teamverband

Bij hockey is het super belangrijk dat je goed samenwerkt met je teamgenoten. Jullie trainden minimaal twee keer in de week samen en stonden zaterdag of zondag altijd fris op het veld. Het hele team want afhaken was geen optie. Alle tijd die jullie in trainingen staken kwam eruit tijdens de wedstrijd en jullie kenden samen wel tig combinaties om die strafcorner er in te rammen. Een wedstrijd hockey winnen doe je niet alleen maar samen.

Dat leren samenwerken heeft je super ver gebracht want ook op werk doe je projecten niet alleen. Jij kunt met al je collega’s overweg en weet zo efficiënt mogelijk te werken. Zo klim je steeds verder het laddertje op tot je aan de top staat.

2. Je bent goed in netwerken

Want dat deed je ook op de hockeyfeesten. Weliswaar met je tong maar goed je moet toch ergens beginnen.

3. Je kent alle corporate bedrijven

Jouw club werd gesponsord door zo’n beetje alle corporate bedrijven uit Nederland. Daardoor wist jij op je zesde al dat je stage wilde gaan lopen bij ABN. Ook was je al op de hoogte van de beste advocatenbureaus in de omgeving én liep je met een slogan van een adviesbureau op je rug.

4. Je bent competitief

Jij hebt maar één doel voor ogen en dat is de beste zijn. Meedoen is belangrijker dan winnen geldt niet voor jou want je wilt absoluut wel winnen. Die mentaliteit hou jij vast in het bedrijfsleven dus niemand weerhoudt jou ervan om voor die absolute topfunctie te gaan, binnen welke sector dan ook.

Reageer op artikel:
4 redenen waarom hockeymeisjes later succesvoller zijn in het leven
Sluiten