Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 14 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Beste excuus ooit: Mensen die niet sporten zijn gelukkiger in de liefde

Geen zin om te sporten, maar wel om met je lief op de bank te liggen? Dan ben je niet de enige. Want het blijkt nu uit onderzoek dat hoe gelukkiger je relatie is, hoe minder je sport. Beste excuus ooit om lekker lui te doen, als je het ons vraagt.
Misschien heb je zelf al ervaren dat als je in een relatie zit, je gewoon niet zo’n zin hebt om te sporten. Je spendeert je tijd namelijk veel liever met je lover. Uit eten gaan, Netflixen, hapjes eten, in bed liggen samen. Tja, dat klinkt toch allemaal veel beter dan je in het zweet werken in de sportschool?

Hoe gelukkiger je relatie, hoe minder je sport

Ook uit onderzoek is gebleken dat hoe gelukkiger je relatie is, hoe minder je sport. De verklaring daarvoor is simpel: als je een fijne relatie hebt, voel je je gerespecteerd door je lover.

En daardoor ben je ook tevredener met jezelf. Je hebt daarom minder de drang om te sporten en bijvoorbeeld af te vallen.

Helaas werkt het niet per se omgekeerd. Dat als je stopt met sporten het geluk in de liefde wel jouw kant op komt. Maar ach, het valt te proberen toch?

Oeh, check dit ook even: Meisjes met deze voornaam hebben de meeste kans om te trouwen in 2018

psycnet

Reageer op artikel:
Beste excuus ooit: Mensen die niet sporten zijn gelukkiger in de liefde
Sluiten