Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 16 mei 2015

Hoe het is om een tomboy te zijn van binnen en een typisch meisje van buiten

Ben jij de overduidelijke tomboy van de groep? Maak jij vaak de foute en schuine opmerkingen? Moet jij de spinnen naar buiten zetten wanneer je huisgenoten in paniek zijn en ben jij de eerste die naar voren stapt wanneer er iets fout dreigt te gaan in een groep? Dan zullen de volgende dingen je maar wát bekend voorkomen. Want hoewel het vaak erg leuk is om de tomboy te zijn, kan het af en toe ook vreemde situaties met zich meebrengen:

Mensen denken dat je zo’n schattig popje bent

Maar mooi niet dus. Je mag er dan zoet uitzien, je bent van binnen praktisch een vent. En dat betekent dat je prima weet hoe je iemand moet hoeken, de ultieme boer laat en poker speelt. Niet zeuren, maar beuken.

Je houdt (stiekem) van hele schuine humor

Wanneer je dronken bent laat je je humor de vrije loop, waardoor mensen je wel eens willen aankijken met een blik: ‘komt deze opmerking uit dit meisje?!’. Maar dat drukt de pret natuurlijk alles behalve. Je kan ontzettende fouten grappen maken met je vrienden, maar hebt natuurlijk ook wel je grenzen. Hallo, je blíjft een meisje.

Je schuift soms zonder nadenken een hele pizza naar binnen

#cuzboysdontcare

Je wordt soms behandeld alsof je maar een dom meisje bent

Een gevaarlijk iets blijft dat toch aan uiterlijk. Mensen trekken maar conclusies, enkel gebaseerd op hoe je eruit ziet. En is dat toevallig als een meisje meisje, dan wordt ook snel verwacht dat je er niet écht kaas van hebt gegeten. En ja, dat is doodvermoeiend. Je hebt namelijk dondersgoed door hoe alles in elkaar zit. Stiekem werkt dat soms ook wel in je voordeel, want zo kun je altijd slim uit de hoek komen ‘als je er zin in hebt’. Geldt overigens niet alleen voor tomboys, want we kennen het fenomeen vast allemaal wel, right ladies?

Je hebt maar een aantal vriendinnen die hetzelfde zijn als jij

Het is als tomboy best lastig om vriendinnen te vinden die eruit zien als lieve meisjes, maar die stiekem net zo mannelijk zijn als jij. En als je ze dan vindt, dan koester je ze ook als geen ander.

Je maakt soms opmerkingen over vrouwen die niemand bij je vindt passen

‘Zij heeft écht een lekkere kont’. ‘Heb je die tieten gezien?’. Achja. De mannen vinden het alleen maar prachtig, so why not. En mocht je er als tomboy ooit opmerkingen over krijgen van andere vrouwen, vraag ze dan maar eens of ze het niet met je eens zijn. Kun je nog even lachen.

Reageer op artikel:
Hoe het is om een tomboy te zijn van binnen en een typisch meisje van buiten
Sluiten