Rosa Tettero
Rosa Tettero Life 18 nov 2016

Hoe het zou zijn om voor één dag een man te zijn

Mannen en vrouwen zijn gelijk. Maar er zijn een aantal dingen die wij als vrouwen nooit zullen kunnen. Simpelweg omdat we geen man zijn. Toch ben ik zelf heel erg benieuwd hoe het nou eigenlijk is. Hoe is het om een man te zijn? Om een piemel te hebben en baardgroei? Ik kan me er een voorstelling van maken. Ik doe een poging me te verplaatsen in de manspersoon. En dit is wat ik zou doen.

Beyoncé’s nummer If I Were a Boy inspireert. Gewoon je bed uitrollen, je niet op te hoeven maken, naar je kleding graaien en je kunt de deur uit. Maar hoe zou het nou zijn om een bonk testosteron te zijn? We zullen het als vrouwen helaas nooit weten. Maar ik kan me er wel een voorstelling van maken.

Spelen met de slurf

Tja, met stip op nummer één. Omdat het gewoon het eerste is wat ik zou doen als ik een man zou zijn. Als man word je wakker met een ODOL. Alsof dat fenomeen al niet heel gek is, zo’n groot lang ding tussen je benen. Het lijkt me enorm vervelend. En ongemakkelijk als het gebeurt op momenten die niet per se heel gepast zijn.

Een erectie moet bevredigd worden en om van je erectie af te komen kun je er mee gaan spelen. En dan is daar het hoogtepunt. Hoe zou dat voelen voor de man? Hetzelfde als voor vrouwen? En hoe zou het zijn om ballen te hebben. Die twee die daar dus onder bungelen. Die kun je dan even squeezen. Zit het niet in de weg? Het lijkt me in elk geval niet erg comfortabel wanneer je op de fiets zit. Kan aan mij liggen maar dan is een vagina wat dat betreft toch handiger.

Vrouw zijn

Scheren

Oké, als vrouw heb je al een hoop werk aan het scheren. Benen, oksels, daaronder. Ik haat het en verwond mezelf altijd. Maar, als man heb je geen pijn van waxen en pijnlijke rode plekken door het plukken met je pincet. Wat lijkt het me heerlijk dat je gewoon een korte broek aan kunt trekken en je trots kan zijn op je oerwoud benen.

Als ik een man zou zijn dan zou ik wel willen weten hoe het is om je baard te scheren. Al zou ik waarschijnlijk gewoon mijn baardje laten staan. Sexy. Wordt het waarschijnlijk wel een ginger baard.

Staand plassen

Als ik moet, dan moet ik. Dan moet ik rennen en knijpen. Opzoek naar een wc, die niet altijd zo snel bereikbaar is. Zó handig is die slurf dan weer wel. Je kunt gewoon staand plassen, overal. Nooit meer een vreemde wc bril schoonmaken, hurken in de bosjes en lange wachtrijen voor de toiletten. Je kunt gewoon staan. En het kan overal. Had ik dat al gezegd? De slurf is een geniale uitvinding wat dat betreft.

Alles eten wat je wilt

Omdat je stofwisseling ongetwijfeld sneller zal zijn, kleding niet zo strak zit en omdat mannen veel meer ruimte krijgen wat betreft lichaamsbouw. Ik hoor overal om mij heen dat mannen niet slank hoeven te zijn, een klein vetrolletje is prima. Als ik voor één dag man zou zijn zou ik alles eten waar ik op dat moment zin in had. Alles. Hell yeah.

Seks met een vrouw

Dit wil ik gewoon écht zo graag weten. Wij weten als vrouw hoe seks voelt, maar hoe voelt het voor hem? Hoe voelt het aan je slurf? I’m dying to know. Moet ik wel even een one night stand regelen, of meerdere. Want als man ben je nooit een slet. Wie biedt zich aan?

Topless rondlopen

Kan gewoon legaal. Topless op straat rond lopen. Hoef je als vrouw in elk geval niet te proberen. Je hoeft nooit een bh aan, hoe zou die vrijheid voelen? Gewoon helemaal naakt van boven. Het lijkt me heerlijk.

Pijn lijden

Om het dilemma uit de wereld te helpen. Wat doet meer pijn? Een kind krijgen of een flinke stomp in the balls? Ik wil het weten. Ook al weet ik het denk ik al wel.

Ongegeneerd zuipen in de kroeg

De avond wordt afgesloten in de kroeg, waar ik heel veel bier drink terwijl ik wijdbeens zit te genieten van al het vrouwelijk schoon om me heen. Ik neem een stel vrienden mee en praat over voetbal, want daar heb ik dan ineens verstand van.

Als man is er geen drama met je vrienden, je praat over je werk, de nieuwe iPhone is die uitgekomen en oh wat issie vet, welke vrouwen er nog op de to-do list staan en een of ander schietspel. Het maakt eigenlijk niet uit waar het over gaat, met bier en vrienden is je avond geslaagd.

Reageer op artikel:
Hoe het zou zijn om voor één dag een man te zijn
Sluiten