HUH? Volgens onderzoek maakt het voor je partner niets uit hoe je erbij loopt

Uiterlijk straalt, innerlijk bepaald. Ja dit spreekwoord kennen we allemaal maar al te goed. En het grappige is dat uit onderzoek is gebleken dat dit ook de waarheid is.

Wetenschappers hebben namelijk een onderzoek gedaan waarbij 167 koppels werden getest. Al deze koppels waren tussen de drie maanden en achtenvijftig jaar bij elkaar. De wetenschappers hebben elk koppel geëvalueerd, op basis van hun aantrekkingskracht voor elkaar.

Uit het onderzoek blijkt dat de aantrekkingskracht verandert naarmate je langer met een persoon bent. Zo blijken we niet zo oppervlakkig te zijn als we misschien dachten en vooral op uiterlijk te vallen. Als je namelijk meer tijd met elkaar doorbrengt zullen er andere dingen zijn van je partner die je aantrekkelijk begint te vinden. Iets wat los staat van het fysieke aspect. Bijvoorbeeld zijn of haar gevoel voor humor, zorgzaamheid of gedrevenheid.

Kortom, het gaat er echt niet alleen om hoe je erbij loopt. Want uiterlijk zegt dus niet alles. Wees vooral jezelf en straal van binnen en van buiten.

Reageer op artikel:
HUH? Volgens onderzoek maakt het voor je partner niets uit hoe je erbij loopt
Sluiten