Lianne Görtz
Lianne Görtz Love 19 dec 2018

Dit is hoe je over iemand heen komt die je eigenlijk nog niet wil laten gaan

Sommige mannen blijven in je hoofd dwalen. Eigenlijk wil je dat hij daar blijft, maar iets in je wil ook dat hij eens een ander hoofd gaat zoeken om op hol te brengen. En je weet dat dat ook beter is voor je. Dit is hoe je dat aanpakt.

Het is vaak moeilijker dan je denkt; iemand laten gaan die je eigenlijk nog niet wil laten gaan. Maar we helpen je en geven je tips hoe je over iemand heen komt.

Ontvolg hem op social media

Op Facebook bijvoorbeeld hoef je hem niet per se te ontvrienden, maar je kunt hem wel ontvolgen. Dan zie je niet meer precies wat hij gedaan heeft en naar welke feestjes dat hij gaat. Misschien krijg je via vriendinnen nog wel te horen wat hij uitspookt, maar je bent er toch al een tikkeltje minder mee bezig als je door je social media scrollt.

Praat ook niet met hem

Hoe je over iemand heen komt? Geen appjes meer sturen, hoe verleidelijk dat soms is. Ga ook niet toevallig naar het voetbalveld als je weet dat hij daar aan het trainen is. Geen contact is echt het allerbeste om over hem heen te komen.

Ga na wat je echt niet leuk vindt aan hem

Je weet ergens dat het beter is om hem te laten gaan. Om je daarbij te helpen, kun je een lijstje voor jezelf maken met allemaal punten wat je echt niet leuk vindt aan hem. Die stomme sarcastische grapjes bijvoorbeeld, of het feit dat hij niet goed overweg kan met je ouders. Schrijf het allemaal op.

Bedenk wat je wil in de toekomst

Daarna is het tijd om na te denken hoe je jezelf in de toekomst ziet. Ook hiervoor kun je een lijstje maken. Dat maakt het allemaal super overzichtelijk. Plus, dan pas zie je goed dat hij echt niet in jouw plaatje past. En misschien heb je dat juist even nodig om te beseffen dat het echt tijd wordt om over hem heen te komen.

Ook jou gaat het lukken om over hem heen te komen. Het heeft alleen even tijd nodig. Maar daarna kun je weer met plezier beginnen aan iets nieuws.

Test anders dit even: Quiz: Dit hoe is hoelang jij nog single zult zijn
hoe je over iemand heen komt

Reageer op artikel:
Dit is hoe je over iemand heen komt die je eigenlijk nog niet wil laten gaan
Sluiten