Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 15 aug 2017

Hoe jij je koffer inpakt zegt precies dít over je persoonlijkheid

Inpakken is voor de één een regelrechte ramp en voor een ander begint daarmee de voorpret. Georganiseerd tot aan de ik-heb-een-ontplofte-bom-in-mijn-koffer variant. Want dit zegt de manier waarop jij je koffer inpakt over je persoonlijkheid:

1. De roller

Mensen kijken altijd vol verbazing als jij je koffer opent. Je hebt namelijk álles opgerold tot kleine pakketjes. Dit omdat je ooit een keer hebt gehoord dat er hierdoor meer inpast en niets kreukelt. Maar zelfs de dingen die niet kunnen kreukelen rol je op, voor het idee.

Wat dit zegt over jou? Je houdt je vast aan dingen die goed voor jou werken en die net anders zijn dan wat anderen doen. Je houdt van een vaste routine en ziet niet in waarom je dingen zou moeten veranderen.

2. De kilo knaller

Het maakt niet uit of je voor een paar dagen weg gaat of een paar weken. Je koffer is altijd boven de 25 kilo. Je geeft elk kledingstuk een reden om plaats te nemen in je koffer. Want wát als… is de vraag die door je hoofd spookt tijdens het inpakken. Anderen kijken je soms een beetje gek aan als je weer je veel te grote en zware hutkoffer achter je aansleept.

Wat dit zegt over jou? Ten eerste ben je een typisch meisje-meisje en zal het je niet overkomen dat je niet voorbereidt bent op alle scenario´s die zich voor kunnen doen. Als dat inhoudt dat je meer moet bijbetalen voor je bagage is dat maar zo, dat ene jurkje en dat derde paar hakken móeten mee.

3. De hack packer

Als jij je koffer opent lijkt het soms wel een grote kloppende puzzel. Gek is dit ook niet want je speurt het internet gerust af om de laatste inpak hacks eigen te maken. Zo doe je sokken in de schoenen en pas je elk jaar wel een nieuwe hack toe. Wat een werk denken anderen, maar jij voelt je slimmer dan de rest, HA!

Wat dit zegt over jou? Je vindt het stiekem heerlijk dat je iets weet wat een ander niet weet. En voor te lopen met trends of grappige hacks. Ook wat betreft je inpak skills. Maar je beschikt ook over de eigenschap dat je graag je hacks met een ander deelt om ze te helpen.

4. De lastminute inpakker

Gek genoeg stel je het de hele tijd uit en voordat je het weet is het écht tijd om te vertrekken naar het vliegveld. Daarom grijp je alles wat je ziet en gooi je het in je koffer. Ja ook een jurkje wat eigenlijk moet worden gewassen maar dat doe je daar dan wel. Miss matching overkomt je dan ook elke vakantie weer. Maar goed, je hebt het vliegtuig gehaald en dat is pas echt belangrijk.

Wat dit zegt over jou? Je bent van nature spontaan en gelooft dan ook heilig in ´het loopt wel los´. En dat is ook heel vaak zo in jouw geval. Je kan wel even balen dat je je lievelingsjurkje bent vergeten te pakken maar of je er wakker van ligt? Nee hoor, daar ben je te relaxed voor.

5. De backpacker

Je vindt het onzinnig om een hele koffer te pakken. Je hebt een prima rugzak waarin alleen hetgeen past wat je echt nodig hebt. Want spullen meesleuren die je niet nodig hebt vind je het meest onnozele idee ooit.

Wat dit zegt over jou?
Je bent nuchter van aard maar ook praktisch ingesteld. Je houdt van duidelijkheid en minimalisme in je leven, want dat maakt het leven allemaal een stuk gemakkelijker vind jij. Je hebt een talent om alleen dat mee te nemen wat je echt nodig hebt en soms zijn anderen daar bést wel jaloers op.

6. De stricte inpakker

Je hebt dan misschien moeten sparen voor je koffer maar je hebt wel précies de handbagage koffer die wordt toegelaten bij elke vliegmaatschappij. Je hebt ervoor gezorgd dat je een supersonische koffer hebt en je ervaart dat als extra reisgenot. Oh en je zorgt er ook voor dat je nooit te veel gewicht hebt, want ook daar heb je een handige kofferweger voor.

Wat dit zegt over jou?Organisatie is jouw ding. Je bent ook altijd de organisator. Dit geeft jouw rust en zekerheid als je op reis gaat. Maar tegelijkertijd kan je soms ook een beetje ongeduldig of nerveus doen als iemand je wéér vraagt om je koffer even ´te passen´ in een box. Want je hebt niet voor niets precies die ene koffer gekocht die altijd goed is.

7. De vroege maar toch vergeetachtige inpakker

Je begint weken van te voren al met het inpakken van je koffer want dat vind je stiekem wel leuk. Maar gek genoeg presteer je het alsnog om gigantisch ongeorganiseerd op vakantie te gaan. Zo vergeet je dan bijvoorbeeld de oplader van je telefoon of het paar hakken dat juist zo goed bij ál je outfitjes zouden passen. Shit.

Wat dit zegt over jou? Je wilt heel graag georganiseerd zijn maar je hebt nou eenmaal heel veel aan je hoofd. Anderen vinden je dan vaak ook een ´druktemaker´, maar die wel heel veel in één keer voor elkaar krijgt. Gelukkig is er vaak wel een vriendin of lieve mama mee die wél een haarborstel heeft gepakt.

8. De lijstjesmaker

Je vindt het geweldig om lijstjes te maken, voor alles. Daarom ook zeer zeker voor een geplande vakantie. Alleen overkomt het je dan wel dat je er elke dag weer iets bij schrijft en je met een overvolle koffer er vandoor gaat.

Wat dit zegt over jou?
Je bent iemand die vaak dingen overdenkt om zo de juiste beslissing te maken. Maar je bent ook iemand die van voorpret houdt en daar is dat lijstje een onderdeel van. Helemaal niet erg hoor, want je zit nooit met het probleem dat je iets bent vergeten.

LEES OOK: Met deze 7 tips kun jij straks je koffer inpakken als een pro

Reageer op artikel:
Hoe jij je koffer inpakt zegt precies dít over je persoonlijkheid
Sluiten