Love 26 jul 2016 Yasmine Esser

Hoe kun je voorkomen dat je verliefd wordt op de verkeerde jongen

Verliefd zijn is heerlijk. Je smelt van iedere aanraking. Je hoofd slaat op hol en je kunt aan niets anders denken dan je crush. Je fantaseert over hoe hij is in een relatie. Over hoe hij is in bed. En de wereld lijkt je toe te lachen. Behalve als hij de verkeerde man is voor je.

Soms is het makkelijker om niet verliefd te worden. Om je niet te laten meevoeren met de stroom van emoties. Te verdrinken in de situatie.

Als hij een bad guy is bijvoorbeeld en je weet dat je op de korte termijn misschien momenten van totale extase zult beleven, maar op de lange termijn alleen maar ongelukkig zult worden. Als hij aan de andere kant van de wereld woont. Als hij al een relatie heeft. Als het je baas is.

Maar makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, niet verliefd worden. Want zodra je de grens met één stapje hebt overschreden, lijkt er geen weg meer terug.

Vermijd contact

Als je verliefd bent, doe je de raarste dingen om in de buurt te zijn van je crush. Je fietst om, in de hoop hem tegen te komen in een supermarkt waar je normaal nooit komt. Je hebt ineens advies of hulp nodig die alleen hij kan geven. En als hij een collega is, dan hebben jullie ineens samen een project of een meeting. Ja, ja.

Hou jezelf tegen als je dit soort neigingen hebt. En vraag anderen of ze jou willen tegenhouden. Hoe meer contact je met hem hebt, hoe moeilijker het gaat zijn om hem uit je hoofd te krijgen.

En we bedoelen ook op social media

Ontvolg hem op Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en alles wat je maar kunt bedenken. Want ook als je de hele tijd zijn foto’s voorbij ziet komen, zal het moeilijker zijn om niet aan hem te denken. Terwijl je, als je niet verliefd wil worden, juist niet aan hem moet denken Hoe minder je hem kunt tegen komen, in het echt of virtueel, hoe kleiner de kans dat je hem veel te leuk gaat vinden.

Ga niet met hem naar bed

Nee, ook niet met die knappe Australiër die je tegenkomt op vakantie en die je stiekem toch wel leuk vindt. Je wilt niet verliefd worden en dan is seks het laatste wat je mag doen.

Als je een orgasme hebt, komen namelijk grote hoeveelheden oxytocine vrij. Dit is een hormoon – wel bekend als het knuffelhormoon – dat er voor zorgt dat je je aan iemand gaat binden.

Ook al denk je nog zo dat je seks en verliefdheid kunt scheiden, oxytocine zorgt ervoor dat je toch in zijn nabijheid wilt zijn. Bovendien, seks met iemand van wie je houdt en die van jou houdt is veel fijner en intenser.

Je hoeft niet helemaal niets over hem te weten

Als je veel over hem weet, zul je misschien de neiging krijgen redenen te verzinnen waarom jullie zo goed bij elkaar passen. Zie je, hij houdt ook niet van techno en wel van R&B-muziek, denk je. Of: hij blijft ook altijd tot het laatste bij feestjes, net als ik. Wat het ook is, je zult geneigd zijn te denken: zie je wel, we zijn voor elkaar gemaakt.

Toch helpt het ook niet helemaal om dan maar niets over hem te weten te komen. Want als je weinig weet, zal je fantasie de vrije lopen gaan. Voor je het weet zit je in je hoofd bruidsjurken en koophuizen uit te zoeken.

Daarom: wees realistisch over wat je wel weet – hoeveel zegt een gemeenschappelijke liefde voor Drake nou eenmaal? – en probeer jezelf de halt toe te roepen als je fantasie op hol slaat. En weet ook: het is een fantasie. Het echte leven zal nooit zo mooi worden als de fantasie.

Wees niet te bang voor verliefdheid

Soms ontmoet je gewoon een heel leuke ,man, maar kun je niet geloven dat hij echt geweldig is. Je hoeft niet altijd je best te doen om niet verliefd te worden. Geniet van het moment en vraag je af of hij je gelukkig maakt. Dat is uiteindelijk het enige dat telt.

Vond je dit artikel leuk? Misschien wil je nu iets positiefs lezen over de liefde: Liefde overwint alles: ‘Mijn grote liefde woont 6000 kilometer hier vandaan’liefde-overwint-afstand-770x462

Reageer op artikel:
Hoe kun je voorkomen dat je verliefd wordt op de verkeerde jongen
Sluiten