Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 1 okt 2017

Hoe leuk: Er komt een speciale Monopoly-editie die in het teken staat van Amsterdam

Monopoly is een spel waar iedereen wel mee opgegroeid is. Met het bordspel waar je zoveel mogelijk straten kon opkopen, bezat je net zo makkelijk een dik pak geld als dat je in de schulden liep. Welke kant het ook opging, ieder potje was weer fantastisch. Binnenkort wordt het nóg leuker, omdat je zomaar eens de Prinsengracht, de Dam of het Olympisch Stadion kunt bezitten.

Monopoly bestaat al sinds 1935, toen waren je ouders zelfs nog niet geboren. Inmiddels is Monopoly het best verkochte spel in de wereld en zijn er ontzettend veel varianten van op de markt. En over een paar maanden komt er een nieuwe editie bij, en wel eentje in Amsterdams thema.

Monopoly Amsterdam

Op het speelbord van de speciale Monopoly-editie zijn verschillende bekende straten, pleinen en plaatsen te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Dam, de Zuidas, het Olympisch Stadion, de Heren- en Keizersgracht, de Spuistraat en het Minervaplein. Degene die missen zijn de Kalver- of Leidsestraat, want die zitten natuurlijk al in de ‘standaard’ editie.

Ook voor toeristen

De spelmakers hebben ook aan de toeristen in Amsterdam en de rest van Nederland gedacht. Zo zijn de spelkaarten niet alleen in het Nederlands gemaakt, maar ook in het Engels.

We moeten wel nog even wachten tot we de Amsterdamse straten vol kunnen bouwen met huizen en hotels, want de editie wordt pas rond de feestdagen verwacht. Je kunt het spel vinden bij winkels als Schaak & Go, Kruithof Souvenirs, Boekhandel van Rossum en Nieuws Amsterdam. Weet je wel al meteen wat je je vriendin, familie of kennis cadeau kunt doen.

Misschien vind je dit spel wel leuk om later op de avond te spelen: In dit nieuwe drankspel draait het om helse dilemma’s en je móet kiezen

Foto: www.instagram.com/cynthiabaremans

Reageer op artikel:
Hoe leuk: Er komt een speciale Monopoly-editie die in het teken staat van Amsterdam
Sluiten