Hoe overleef ik: mijn eerste grijze haar

Denk maar niet dat je te jong bent om dit artikel te lezen, want sommige dames beginnen al rustig te vergrijzen in hun twenties. Niet dat we iemand schrik aan willen jagen, maar het is toch echt de waarheid. Daarom, hoe oud je ook bent, een guide over hoe je je eerste grijze haren overleeft.

Is het oké om je eerste grijze haar er z.s.m uit te trekken?

We kennen allemaal de uitspraak: ‘if you pluck a gray hair, three more come to its funeral‘. Maar is dat ook echt zo? Nope. Waarschijnlijk is het ooit bedacht door een aantal bittere oude vrouwtjes. Wel zorgt het er voor dat je het haarzakje beschadigt waardoor je, bij overmatig grijze haren eruit plukken, een dun bosje haar overhoudt. Denk maar aan wanneer je je wenkbrauwen maar lang genoeg blijft epileren. Liever een likje verf er overheen dus.

Kun je het voorkomen?

Helaas niet echt. Deze dingen staan redelijk vast in ons DNA. Wel is gebleken dat een grote hoeveelheid stress mee kan werken aan het vervroegt opklimmen van die grijze krengen. Nog meer redenen om je stresslevel naar beneden te brengen.

Wanneer maak je de stap tot verven?

Simpel: op het moment dat het je gaat irriteren. Een paar grijze haren zijn lang niet voor iedereen een probleem, waar anderen bijna out gaan wanneer ze hun eerste grijze rakker spotten. Verf zorgt negen van de tien keer toch dat je kleur mooier uitkomt, dus bij twijfel: doen.

Bedenk goed

– Grijs haar kan práchtig staan. Laat je dus niet zomaar verkopen dat het met ouderdom te maken heeft en rock die kleur indien je er een goed gevoel bij hebt.
– Verven is geen plastische chirurgie. Het is even een stap omdat je weet dat het het begin is van een lange verftocht, maar je overleeft het zonder meer.

Reageer op artikel:
Hoe overleef ik: mijn eerste grijze haar
Sluiten