Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 31 okt 2017

Altijd al willen weten hoe vaak je naam voorkomt in Nederland? Via deze site zoek je het easy peasy op

Het is altijd leuk als je een naamgenootje tegenkomt op werk, tijdens je studie of gewoon heel random op straat. En al helemaal als je een naam hebt die je niet zo vaak hoort. Maar misschien heb je de laatste tijd wel ontzettend veel naamgenootjes erbij gekregen dan je denkt. En daar kun je nu heel erg makkelijk achter zien te komen via deze zoekmachine.

Als je bijvoorbeeld Anne heet, dan voel je je misschien wel vaak aangesproken als iemand je naam roept. Want er zijn wel meer Anne’s in Nederland. En er komen er ieder jaar weer bij. Maar hoeveel precies? Vanaf nu geen onduidelijkheid meer, want deze zoekmachine heeft binnen 1 seconde het antwoord klaarliggen op de vraag hoe vaak je naam voorkomt.

Deze zoekmachine weet precies hoe vaak je naam voorkomt

De zoekmachine staat op de website van NRC en werkt heel simpel. Alles wat je hoeft te doen is de zoekmachine te laten weten wat je naam is. Zonder typfouten intikken en het antwoord staat binnen een flits op je scherm. Zo staat er precies hoeveel baby’s in 2016 de beste naam in de wereld gekregen hebben. Leuk, toch?

En oh ja, met de beste naam van de wereld bedoel ik uiteraard alle Lianne’s. Who’s with me?

Dit vind je misschien ook wel leuk om te lezen: Haha! Raar maar waar: Je lijkt dus echt op je naam

Reageer op artikel:
Altijd al willen weten hoe vaak je naam voorkomt in Nederland? Via deze site zoek je het easy peasy op
Sluiten