Hoe verkeerd je gezicht wassen juist averechts kan werken op je huid

Je gezicht even snel wassen lijkt zo simpel, maar er gaat een hele filosofie achter schuil. Wanneer je je gezicht namelijk verkeerd wast kan het juist averechts werken. Wanneer je zorgt dat je de volgende regels in je achterhoofd houdt kan er gelukkig niets meer misgaan:

1. De temperatuur van het water wat je gebruikt om mee te wassen is van groot belang

Je gezicht bevat een hele gevoelige en vaak dunne huid. Te heet water zorgt voor een verhoogde talgproductie, waar te koud water de huid kan gaan irriteren. Lauw water is dus het beste om te gebruiken voor je gezicht.

2. Gebruik geen blok zeep

Een stuk zeep is prima om je lichaam mee te wassen, maar veel te heftig voor je gezicht. Gebruik áltijd een zeep die gemaakt is om je gezicht mee te wassen en niets anders. Niets bij de hand? Dan is alleen water gebruiken nog steeds het beste idee.

3. Hoe vaak per dag was je je gezicht?

Over het algemeen is twee keer per dag prima. In de ochtend en voor het slapen gaan. Zeker voordat je naar bed gaat is het van groot belang om je huid goed te reinigen om zo alle sporen van make-up te verwijderen. Heb je een hele droge huid? Overleg dan eens met een dermatoloog en vooral over welke reinigingsproducten het meest geschikt zijn voor jou. Is twee keer per dag teveel? Plens dan alleen in de ochtend wat water in je gezicht in plaats van een heel schoonmaakritueel. Zorg wel dat je altijd je gezicht reinigt na het sporten en voor het slapen gaan.

4. Scrub met mate

Te heftig en te vaak scrubben kan leiden tot irritaties, roodheid en acné. Je huid behoort nog enige olie van zichzelf te bevatten om hem zo in balans te houden. Een goede manier om niet overmatig te scrubben is door een lauw, schoon washandje over het gezicht te halen in ronddraaiende bewegingen.

5. Gezichtsdoekjes zijn niet de meest effectieve manier om je huid te reinigen

Door met een wash en water schoon te maken, was je het vuil van je gezicht af. Met een reinigingsdoekje verplaats je echter alleen het vuil. Gebruik de doekjes dus alleen om bijvoorbeeld je oogmake-up mee te verwijderen, maar gebruik ook altijd nog een wash (en het liefst er achteraan een tonic).

Reageer op artikel:
Hoe verkeerd je gezicht wassen juist averechts kan werken op je huid
Sluiten