Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 22 mei 2015

Ehm, bestaat dat perfecte uiterlijk eigenlijk wel?

De beauty norm is in de afgelopen vijf jaar niet veel veranderd. Maar toch hebben we in die tijd al tientallen, misschien zelfs wel honderden foto's voorbij zien komen van de perfecte man en/of vrouw. En op al die foto's zagen de mannen en vrouwen er weer anders uit. Maar hoe kan dat dan? Er is toch maar één perfecte man en één perfecte vrouw?

Tientallen onderzoeken zouden tot een conclusie moeten komen van het perfecte uiterlijk. Keer op keer wordt er gezocht naar de meest ideale eigenschappen. Wij stelden onszelf de vraag, bestaat er wel een perfecte man en een perfecte vrouw?

Nou, zo simpel ligt het dus niet. Perfectie is voor iedereen anders. Vindt de één een volle, donkere bos met haar mooi, de ander valt misschien meer op kale mannen. En vinden sommige mannen vrouwen met grote borsten ultiem, andere mannen houden misschien meer van kleine formaatjes.

Feit is wel dat het altijd leuk is om te kijken hoe zo’n ‘perfect’ wezen er dan uit zou zien. Maar eigenlijk maakt dat helemaal niet uit. Er hoeft maar één iemand jou perfect te vinden en dat ben je zelf.

Het grappige is dat je je partner vaak als perfect beschouwt, maar dat ligt niet alleen aan zijn uiterlijk. Het is een combinatie van factoren. Misschien is hij bijvoorbeeld heel grappig en charmant. Dat zijn buik wel iets gespierder had mogen zijn maakt dan helemaal niets meer uit, in jouw ogen is hij perfect.

De norm voor perfectie is per land ook nog eens heel erg verschillend. Ben je benieuwd hoe de ideale man er in Brazilië of in Mexico eruitziet? Check dan dit filmpje.

Ieder onderzoek vraagt natuurlijk weer andere mensen. En niemand zal hetzelfde antwoorden. Daarom komt er uit ieder onderzoek een andere perfecte man en een andere perfecte vrouw. Ach, zolang ze doorgaan met deze onderzoeken is de kans groter dat iemand precies op jou zal lijken.

Reageer op artikel:
Ehm, bestaat dat perfecte uiterlijk eigenlijk wel?
Sluiten