Hoera! Deze bucketlist locatie is magisch én gewoon in Europa

Yasmine Esser 16 jan 2017 Life

Er zijn waarschijnlijk heel wat plekken op de wereld die nog op je bucketlist staan om te bezoeken. Het strand met roze zand bijvoorbeeld of de zee met magische lichtjes. Vind je het maar irritant dat de mooiste bestemmingen altijd aan de andere kant van de aardbol lijken te zijn? Dan hebben we je zojuist onwijs gelukkig gemaakt, want deze magische bestemming is gewoon in Europa.

We hebben het over de Plitvice meren in Kroatië. Misschien had je al wel eens plaatjes gezien van het gigantische natuurgebied in de zomer, maar in de winter is deze locatie zo mogelijk nog sprookjesachtiger.

Het Plitvice Nationaal Park is een van de bijzonderste plekjes in Europa. Het is een park met zestien schitterende meren en maar liefst negentig indrukwekkende watervallen.

Ook de omgeving om de meren heen is magisch. Hier wil je zeker een wandeling maken.

Alsof je middenin een sprookje bent beland

Hoewel je niet mag zwemmen in de meren is deze bestemming in de zomer het populairst om naar toe te gaan. Maar kijk nou toch eens hoe bijzonder deze plek in de winter is. Als het water is bevroren lijkt het net of je middenin Frozen bent beland.

Geloofde je niet in sprookjes, dan denk je daar nu geheid anders over.

Frozen ? #lika#croatia#plitvice#nature#plitvicelakes

A photo posted by a.k.a. Babushka (@jelena_skendzic) on

One of the most beautiful walks #plitvice #lake #nationalpark #beauty #beautiful #winter #walk #love #life #snow #powder #freezing #air

A photo posted by ⇞ ⇞ ⇞ (@ninasencar) on

~ don't act like you don't see beauty in this ~

A photo posted by Franka Margeta (@kafran_) on

Magical view! #croatia #plitvice #croatiafulloflife #roadtrip #lake #cave

A photo posted by Romain Laprade (@romain_laprade) on

Maar als je liever dichtbij huis blijft, lees dan dit even: Dit zijn de 7 leukste dingen om in de winter te doen in Amsterdamiceskating-770x462

Reageer op artikel:
Hoera! Deze bucketlist locatie is magisch én gewoon in Europa
Sluiten