Hoera! Dr. Martens is jarig en viert dit met een vernieuwde klassieker

Dr. Martens: wie heeft of kent ze niet? Menig modemeisje heeft tegenwoordig wel een paar in haar kast staan en we kunnen deze schoen al heel lang niet wegdenken uit het straatbeeld. En dat is maar goed ook, want het merk viert dit jaar haar zestigste (!) verjaardag. Tijd voor een feestje en een klassieker in een nieuw jasje. Lees hier hoe je de schoen combineert en ontdek Beautify’s favorieten.

Hoera!

Op 1 april 1960 zag de eerste Dr. Martens schoen het licht. Het was de klassieke 1460 (1.4.60; snap je ‘m nu?) laars, die nog steeds niet uit het straatbeeld valt weg te denken.

Inmiddels is er weinig veranderd aan de schoen. Ze worden nog steeds op dezelfde manier gemaakt als in 1960. Met dezelfde materialen, volgens hetzelfde proces en in dezelfde fabriek. Ze zijn nog even comfortabel, duurzaam en zodanig ontworpen dat ze beter worden met de tijd.

dr martens 1460 cherry red
© Dr. Martens

Wat ook niet is veranderd, en nooit zal veranderen, zijn de mensen die de schoenen dragen. De rebellen, innovators en vrije denkers die van een bescheiden Britse schoenmaker een wereldwijd fenomeen hebben gemaakt.

De kenmerkende details van de vroegere fabrieksschoen worden nu herkend als groep mensen die voor zichzelf opkomen en ergens voor staan. Mensen die tegen de stroom in durven te gaan en vechten voor verandering. Om deze trouwe community te vieren, herlanceerde Dr. Martens haar allereerste schoen: de 1460 Cherry Red laars, zoals hierboven afgebeeld. Heb jij deze al aan je Dr. Martens collectie toegevoegd?

Favorieten van de Beautify redactie

Inmiddels kunnen we op de redactie praktisch een Dr. Martens zaak openen, zoveel paren hebben we in bezit. Van klassiek hoge exemplaren, tot plateauzolen en sandalen: we’ve got it all. Hieronder onze drie all time favorites.

dr. martens donkerrood
© de Bijenkorf

1. Dr. Martens Pascal 1460 boot €119

Deze donkerrode metallic klassiekers zijn onze favoriet in de winter. Ideaal voor zowel kerst als tijdens lange avonden stappen.

dr martens molly boot
© de Bijenkorf de Bijenkorf

2. Dr. Martens Molly boot €154

Van een beetje glitter houden we wel, hier op de redactie. Zo ook van deze ginsterende Molly boots, die nu al een heuse klassieker zijn.

dr. martens hoog
© de Bijenkorf

3. Dr. Martens Jadon Hi boots €230

En tot slot nog deze. De Jadon Hi boot is zo’n schoen waar je direct verliefd op wordt zodra je ‘m ziet. Dat hadden wij dus ook en daarom kunnen we deze schoen niet meer wegdenken uit onze garderobe.

Inspiratie

Benieuwd hoe je deze iconische schoen eindeloos combineert? Bekijk dan hieronder de inspiratie die we voor je verzamelden.

Lees ook: Relax babe! Deze joggingpakken staan super leuk en kunnen elke dag

Reageer op artikel:
Hoera! Dr. Martens is jarig en viert dit met een vernieuwde klassieker
Sluiten