Hoera! Slapen is het nieuwe sporten volgens de wetenschap

Dit nieuws gaat je gelukkig maken. Voortaan kun je gewoon zonder schuldgevoel uitslapen. En je kunt extra vroeg je nest in duiken, zonder dat je de hele avond in de sportschool hebt gestaan. Het blijkt namelijk dat slapen het nieuwe sporten is. Uitgerust zijn én gezond, halleluja.

Wetenschappers hebben onderzocht of er een relatie is tussen slaaptekort en gezondheidsklachten. Denk diabetes, te hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, overgewicht en depressies. En ja, dat verband bleek er te zijn.

Hoe korter je slaapt, hoe groter het risico is op gezondheidsklachten. En de wetenschappers concludeerden zelfs dat wanneer je minder dan zes uur slaapt, je erg moet oppassen.

Ook uit eerdere onderzoeken bleek al dat te weinig slapen ongezond is. Je wordt er niet alleen prikkelbaarder van, je kunt er ook van aankomen en je bent vatbaarder voor ziektes als je niet uitgerust bent. Je zou zelfs een grotere kans op kanker hebben.

Sporten versus slapen

Wil je gezond zijn, zorg dan altijd dat je genoeg slaapt. En een paar uur slaap missen omdat je eerder op wilt staan om te sporten is misschien niet altijd een slim idee.

Uitgerust zijn én gezond

Oké, je krijgt van slapen dan misschien geen six pack, maar om gezond te zijn hoef je dus helemaal niet de sportschool in te duiken. Bovendien zorgt te weinig slaap er voor dat je aankomt.

Slapen is het nieuwe sporten. Draai je nog maar even om.

Misschien wil je dit ook zeggen:
Moeite met in slaap vallen? Dit liedje helpt je binnen no time naar dromenland

Reageer op artikel:
Hoera! Slapen is het nieuwe sporten volgens de wetenschap
Sluiten