Eindelijk! Sneakers worden meer verkocht dan hakken

1-0 voor sneakers versus hakken, want vrouwen hebben ontdekt dat ook platte schoenen vrouwelijk, elegant en sexy as fuck kunnen zijn. Het afgelopen jaar hebben we namelijk met z’n allen meer sneakers gekocht dan hakken. En dat is fantastisch nieuws voor alle vrouwen wereldwijd.

Ja, hakken zien er geweldig uit. Onder een jurkje, onder een spijkerbroek. Hakken kunnen zelfs de meest casual outfit maken. Maar hakken hebben ook een paar flinke nadelen. Je kunt er moeilijk op lopen, je voeten gaan er pijn van doen en je hakken blijven maar wat vaak haken tussen de stoeptegels.

Bovendien kunnen sneakers ook ontzettend vrouwelijk zijn. En gelukkig zijn steeds meer vrouwen daar achter gekomen.

1-0 voor sneakers

Volgens gegevens van onderzoeksbureau Mintel heeft 37 procent van de vrouwen uit de UK het afgelopen jaar sneakers gekocht. 33 procent van de vrouwen heeft een paar hakken aangeschaft. Vorig jaar waren die cijfers nog anders. Toen kocht 35 procent van de vrouwen sneakers én 35 procent van de vrouwen kochten hakken. (En een deel van de vrouwen kocht geen nieuwe schoenen? We kunnen het bijna niet geloven).

’Dit is de eerste keer ooit dat vrouwen meer sneakers kochten dan schoenen met hakken,’ zegt Tamara Sender van het onderzoeksbureau.

Laten we niet voorgoed afscheid nemen van hakken. Maar hè hè, eindelijk krijgen sneakers de eer die ze verdienen.

We denkden dat je dit ook leuk vindt: Sokkenparty! Dit zijn de allerleukste sokken van het moment

Reageer op artikel:
Eindelijk! Sneakers worden meer verkocht dan hakken
Sluiten