Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 5 jun 2017

Hoeraa! Regelmatig chocolade eten is goed voor je hart

Word jij ook altijd zo intens gelukkig van een chocolaatje op z'n tijd? Met gemak eet jij jouw chocolade letter in één hand op en ook de doos pralines die spontaan op tafel staat, is niet veilig voor jouw craving. Maar voel je niet langer schuldig na het eten van een portie chocolade, want dit blijkt hartstikke goed voor jouw hart.

Met chocolade als jouw comfort food heb jij nu een heel goed excuus om er lekker van te blijven eten. Deense onderzoekers hebben namelijk bewezen dat het kans op boezemfibrilleren verminderd wordt als jij chocolade eet.

A Chocolate a day, keeps the doctor away

Oké, dan hebben we het niet over een reep per dag. Het zou namelijk gaan om zo’n 30 tot 90 gram chocolade per maand, waar één reep chocolade zo’n 100 gram. Van meer dan 55 duizend Deense mannen en vrouwen in de leeftijd van vijftig tot 64 werden gegevens over hun dieet en gezondheid vastgelegd over een periode van veertien jaar.

Evenredig proces

Maar goed nieuws: bij mensen die meer chocolade ging eten dan deze 90 gram, slonk de kans op een stoornis evenredig. Zo was de kans op hartkwalen bij iemand die 60 tot 180 gram chocolade per maand at zo’n 20 procent minder dan iemand die geen chocolade at.

Kortom, wat jij nu gaat doen is naar de winkel racen en een aantal repen kopen, want dit heb je verdiend. En je hart ook. Lekker.

Dit wil jij ook weten: Wauw! Deze nieuwe chocola smelt niet

Reageer op artikel:
Hoeraa! Regelmatig chocolade eten is goed voor je hart
Sluiten