Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 12 apr 2017

Hoeveel?! Dit is het duurste festival ter wereld

Lig jij al een maand krom na de aanschaf van een weekje Sziget? Dan slaat dit alles. Het Fyre Festival zal dit jaar voor het eerst gehouden worden en is het allerduurste festival ter wereld. Maar als je alles ziet dan snap je ook direct waarom dit zo duur is.

Op een afgelegen eiland in de buurt van de Bahama’s zal deze maand de eerste editie van het peperdure Fyre Festival plaatsvinden. Nu klinkt een tripje naar de Bahama’s natuurlijk al fantastisch, maar helaas zit er een minder fantastisch prijskaartje aan vast. Laten we het erop houden dan het dan wel all-inclusive is…

Geld teveel

Heb jij een geheime bankrekening met een paar duizend euro apart staan? Dan is dit dé uitgelezen mogelijkheid om jouw geld uit te geven. Het goedkoopste kaartje kost namelijk 50.000 dollar (ongeveer 47.000 euro). Mocht je nu denken ‘ehm hallo, er staat geen geldboom in mijn tuin’, dan hebben we goed nieuws: deze 50.000 dollar is voor jou en drie vrienden, inclusief vliegticket vanaf Miami, verblijf op een boot en eten. Dan kost het nog slechts een magere 12.500 duizend die je neerlegt voor dit weekend.

Heb je écht moneys to blow, dan kan jij ook kiezen voor één van de ander opties. Er zijn namelijk ook tickets van 250.000 duizend dollar, waarbij je op een luxe jacht slaapt, of tickets van 400.000 dollar, waarbij je verblijft in een paleis op het eiland.

Grote namen

Nu krijg je bij dit festival wel waar voor je geld, want er komen gigantisch grote namen. Major Lazer, Disclosure, Rae Sremmurd en Lil Yachty is een kleine selectie uit het aanbod van de grote artisten. Verder is de omgeving natuurlijk om naar huis te schrijven en is het niet gek als jij tussen de supermodellen op het strand ligt of ‘s avonds een cocktail drinkt met bijvoorbeeld Beyoncé.

Hier hebben we nog een klein filmpje voor je om je alvast warm te maken voor Fyre Festival:

Het festival is er twee weekenden. De eerste editie vindt plaats in het weekend van 28 tot 30 april. De tweede editie op 5, 6 en 7 mei. Oké, misschien is het een klein beetje een ver van je bed show, maar dromen mag altijd, toch?!

Dit vind jij ook leuk om te lezen: De wetenschappelijke reden waarom naar een festival gaan je gelukkig maakt

Reageer op artikel:
Hoeveel?! Dit is het duurste festival ter wereld
Sluiten