Hoeveel moet je nu precies gebruiken van je favoriete beautyproducten?

Van iets goeds kun je nooit genoeg hebben, toch? Fout. Want op het gebied van beautyproducten is more niet altijd more. Nét iets teveel haarolie en je kunt een eitje bakken met je haar (om maar een voorbeeldje te noemen). Hoeveel moet je nu eigenlijk gebruiken van je favoriete producten?

Gezichtsscrub

Van je scrub wil je niet al teveel gebruiken. Je wil namelijk alleen de dode huidcellen verwijderen, en niet ook meteen de rest van je gezicht. Een halve theelepel moet voldoende zijn voor je gezicht. Sommige vrouwen denken dat hoe harder ze scrubben, des te schoner hun gezicht wordt. Dit is echter niet helemaal waar. Hoewel je wel meer cellen verwijdert, irriteer je eigenlijk voornamelijk de huid waardoor deze kan reageren met acné.

Moisturizer

Moisturizer moet je eigenlijk aanbrengen als zonnebrand. Dat betekent overal en tot aan de haargrens. Zeker als je wil dat de SPF goed is verdeeld over je gezicht. Een halve tot driekwart theelepel is geschikt voor het hele gezicht.

Oogcrème

Een klein beetje goes a long way met oogcrème. Je oogleden zijn zo dun dat ze ook niet zoveel nodig hebben. Één achtste tot één vierde theelepel is voldoende voor beide ogen. Smeer niet, maar deb het product zo voorzichtig mogelijk op de huid om verdere stimulatie van het gevoelige gebied te voorkomen.

Haarproducten

Dit hangt erg af van de lengte van je haar en hoe dik of dun het is. Dun haar behoeft vrij weinig product, zeker omdat je wilt voorkomen dat het haar nog zwaarder wordt. Dik haar heeft daarentegen wat meer product nodig om zo daadwerkelijk alle haren te kunnen stylen. Mousse behoeft vaak de grote van een golfbal. Één kwart daarvan is gepast voor shampoo en conditioners. Oliën kun je het beste gebruiken ter grote van één of twee druppels.

Reageer op artikel:
Hoeveel moet je nu precies gebruiken van je favoriete beautyproducten?
Sluiten