Renée
Renée | LinkedIn Body & Mind 26 juli 2019

Smeren kun je leren: hoeveel zonnebrandcrème je echt nodig hebt om je huid te beschermen

Als de temperaturen boven de 24 graden Celsius komen wil je natuurlijk niets liever dan 1. plaatsnemen op het terras met een wijntje in je hand en 2. je bikini aantrekken om naar het strand te gaan en lekker te zonnen. Snappen we helemaal, maar voordat je gaat raden we je aan om dit artikel te lezen. Je lichaam insmeren met SPF is heel belangrijk, maar hoeveel zonnebrandcrème heb je eigenlijk nodig?

Onlangs ontdekte ik – Beautify’s Renée – dé manier waarop je nooit meer vergeet hoeveel zonnebrandcrème je nodig hebt om je lichaam goed te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon. Ik vertel het je hieronder.

Hoeveel zonnebrandcrème heb je nodig voor je hele lichaam?

Zelf neem ik graag de producten van Ultrasun en Lancaster mee op reis, maar het heeft mij toch even geduurd om achter deze hack van het eerstgenoemde merk te komen. Als je de verpakking van Ultrasun producten opent, zie je namelijk stap voor stap uitgelegd hoeveel crème je nodig hebt voor ieder lichaamsdeel. Super handig.

  • Gezicht: één vingerlengte
  • Armen: één vingerlengte voor de voorkant, één vingerlengte voor de achterkant
  • Nek en oren: één vingerlengte
  • Andere lichaamsdelen: twee vingerlengtes

Et voilà, een eenvoudige richtlijn om nu voor eens en altijd te weten hoeveel zonnebrandcrème je nu echt nodig hebt. Houd er trouwens rekening mee dat er nog onderscheid wordt gemaakt in de voor- en achterkant van je lichaam. Voor je hele armen heb je dus in totaal twee vingerlengtes nodig. Voor je benen wederom twee x twee vingerlengtes.

Nog een paar tips

Naast dat het belangrijk is om je crème rijkelijk aan te brengen, heb ik nog een paar tips voor je om te voorkomen dat je verbrandt.

  • Smeer je lichaam 15 tot 30 minuten voor je de zon ingaat in
  • Vermijd de middagzon
  • Smeer je lichaam nog een keer in als je zweet, zwemt en/of je afdroogt met een handdoek
  • Wacht nog even met je kleding aantrekken na het insmeren om vlekken te voorkomen

Lees ook: Met de meiden naar het strand? Wij testten de lekkerste zonnebrandcrèmes voor je

Reageer op artikel:
Smeren kun je leren: hoeveel zonnebrandcrème je echt nodig hebt om je huid te beschermen
Sluiten