Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 6 jun 2018

Handig! Dit is hoeveel zonnebrandcrème je écht nodig hebt voor je lichaam

Niets zo gezellig als met je allerliefste vriendinnen naar het strand gaan. Als je daar bent wéét je dat je jezelf moet insmeren. Als je dat nog niet hebt gedaan, doe je dat waarschijnlijk snel. Maar de vraag is: hoeveel zonnebrandcrème moet je eigenlijk per keer gebruiken? Beautify legt het uit.

Hoeveel zonnebrandcrème gebruik je voor je gezicht?

Laten we met het gezicht beginnen. Hoeveel zonnebrandcrème heb je daarvoor nodig? De kans is groot dat je eerder te weinig dan te veel gebruikt. Volgens professor dermatologie Dr. Hale gebruik je voor je gezicht een hoeveelheid ter grootte van een munt.

Gebruik je liever een spray? Dan is er een andere manier om te bepalen hoeveel zonnebrandcrème je nodig hebt. Zes keer sprayen zou genoeg zijn om het hele gezicht te beschermen. Of blijf sprayen tot het een gelijkmatige waas op je gezicht achterlaat.

Hoeveel zonnebrandcrème gebruik je voor je lichaam?

Het zou heerlijk zijn als je met zes keer sprayen je hele lichaam hebt gehad, maar helaas ben je er dan nog niet. Je lichaam is natuurlijk een groter oppervlakte. Om jezelf zo goed mogelijk te beschermen en verbranden te voorkomen is het volgende aan te raden.

Dr. Hale vertelt dat je twee milliliter zonnebrandcrème nodig hebt per centimeter huid. Dat wordt een lastig rekensommetje, dus volgens haar is het voldoende als je twee shotglaasjes ter referentie neemt. Die hoeveelheid moet genoeg zijn om je blootgestelde lichaamsdelen in te smeren.

Hier geldt altijd: neem ruim. Je kunt beter meer smeren, dan te weinig. PS: als je nu toch goed aan het insmeren bent… Dit is de allerbeste zonnebrandcrème van 2018. Inslaan dus.

Reageer op artikel:
Handig! Dit is hoeveel zonnebrandcrème je écht nodig hebt voor je lichaam
Sluiten