6 x waarom hoge hakken je ultieme droom en je ergste nachtmerrie zijn

Hoge hakken zijn prachtig. Ze laten je benen nog mooier uitkomen, je krijgt er een mooiere houding door en ze staan smoking hot. Maar als je op hakken loopt dan heb je grote kans dat je tegen (één van) de volgende struggles aanloopt:

1. Je stiletto’s blijven soms steken in de straatstenen waardoor jij bijna valt

Ze zijn prachtig die lange dunne hakjes. En ze zitten ook onder veel hakken. Maar als je over van die kinderkopjes loopt, heb je een enorm risico dat je stiletto vast komt te zitten. En dat kan nog wel eens een valpartij of minimaal een struikelpartij met zich meebrengen. Niet charmant.

2. Je moét altijd een grote tas bij je hebben waar je flatjes inzitten

Met hoge hakken is het altijd belangrijk om platte schoentjes bij je te hebben. Het kan je avond goed verpesten als je pijn aan je voetjes hebt en je geen optie hebt om die hakken uit te doen. Alleen platte schoenen passen niet in je mooie clutch waardoor je veroordeelt bent tot het meenemen van een grote tas. Tip: er bestaan opvouwbare ballerina’s.

3. Soms loop je erbij als een houten klaas door de pijn aan je voeten

Mocht je nou geen platte schoentjes bij je hebben en veroordeeld zijn tot je hakken ondanks dat je gruwelijk veel pijn hebt, dan sta je er waarschijnlijk bij als een houten klaas. Lopen gaat niet meer soepel en dansen al helemaal niet. Je maakt continu gekke bewegingen om je voetjes zoveel mogelijk te ontzien, al gaat dat eigenlijk niet. Sierlijk en elegant zijn woorden die helaas niet meer voor jou gelden.

4. De blaren

Dit heeft niet veel uitleg nodig. Pijn kan komen door de vermoeidheid in je voeten, door de ‘rare’ stand, maar ook door blaren. En oh, wat zijn die vreselijk. Maar er bestaan speciale blarenpleisters, en geloof ons maar, die werken écht. Want iedereen weet als die blaar er eenmaal zit, er niets opzit dan je schoenen uit te trekken.

5. Als je je hakken eenmaal uit hebt, krijg je ze nooit maar dan ook nooit meer aan

Soms doe je wel eens even tussendoor je schoenen uit. Even luchten en daarna weer aan. Maar als je dit probeert als je al de hele dag op hakken hebt gelopen zit je diep in de nesten. En dit hebben wij meisjes allemaal wel eens meegemaakt. Je wil even van die pijn af, of van je dikke opgezwollen voeten, dus je trekt je hakken even uit. ‘Aaaah, lekker’. Tot het weer tijd is om verder te gaan en ze weer aan je voeten moeten. Aaaargh.. had je ze maar nooit uitgedaan.

6. Je bent iets minder stabiel

Het blijft een kunstje, balanceren op (stiletto) hakken. Je hoeft maar een stapje verkeerd te zetten en je wankelt al als Bambi. En dat is vooral wat je niét wil. Iedereen die op hakken loopt wil immers elegant zijn en blijven toch?!

En toch, ondanks alles, houden we van ze.

Reageer op artikel:
6 x waarom hoge hakken je ultieme droom en je ergste nachtmerrie zijn
Sluiten