Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 9 feb 2017

Holy cheese! Er komt een kaasbar met wel 30 soorten kaas

Kaaslover, hold your breath. Jij weet waarschijnlijk als geen ander dat er haast niets te vergelijken is met kaas. Elke keer wanneer er weer een stuk Gouda, Camembert of Gorgonzola op je tong smelt dan weet je: je bent in de hemel. Maar de echte hemel komt er aan: een kaasbar met wel dertig soorten kaas.

Alleen maar kaas

Herken je het ook: je zit in een restaurant en je hoopt dat ze een gerecht hebben met héél veel kaas. Je lijdt waarschijnlijk aan KNZK – Kan Niet Zonder Kaas. De angst dat je in een restaurant of bar geen kaasgerecht kunt bestellen is verleden tijd met de komst van de fantastische kaasbar, waar je oneindig veel keuzes hebt in je favoriete maaltje.

De kaasbar opent in maart

Matthew Carver, eigenaar van een Cheese Truck, zag dat het verkopen van overheerlijke kaas zo’n succes was, dat hij bedacht dat een kaasbar minstens zo populair zou zijn. En dat snappen wij maar al te goed. The Cheese Bar is geboren.

The Cheese Bar gaat openen in Londen, dat betekent dat je nog wel even een ticket naar de stad nodig hebt. Maar hey, deze bar gaat maar liefst dertig verschillende soorten kaas gebruiken voor de gerechten. En alle kazen worden met veel liefde gemaakt in Groot-Brittannië zelf.

Oh god, wat kan ik bestellen?

Naast Cheddar en Ogleshield, echte Britse kazen, staan er nog een paar snacks op de menukaart waarvan het water je in de mond loopt. Wat dacht je van Queso Fundido: gesmolten kaas met een Mexicaanse twist? Of Breakfast Poutine: een gerecht dat bestaat uit bacon jus, geglaceerde pancetta, zachte witte kaas en een gebakken ei om het af te maken. Kunnen we al bestellen?

Mocht je nog en toetje na willen, geen probleem. Je zoete dromen komen ook uit. Bestel een sundea ijsje gemaakt van pure chocolade, honing en Beenleigh Blue. Dat is een zoete kaas gemaakt van de melk van een ooi.

Kun je ook niet meer wachten? In maart zal The Cheesebar haar deuren openen. Snel dan naar Camden Stables en verorber alle kaas die je nodig hebt. Je zult geen spijt krijgen.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Ben je een cheese lover? Dan herken je deze 14 dingen als geen ander

Reageer op artikel:
Holy cheese! Er komt een kaasbar met wel 30 soorten kaas
Sluiten