Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann | LinkedIn Life 16 mei 2020

Dit is hét recept voor de allerlekkerste homemade pizza’s

Er gaat niets boven een verse pizza. Het liefst eet je die natuurlijk bij je favoriete pizzeria of Italiaan, maar helaas zit dat er nu niet in. Gelukkig kun je pizza nog veel lekkerder thuis maken. Ook als je geen steenoven of pizzasteen hebt. Wij delen het allerlekkerste recept voor homemade pizza’s.

En dan hebben we het niet over een kant-en-klare bodem, want ook die maak je gewoon lekker zelf.

Dit artikel verscheen eerder op NSMBL.

Recept voor homemade pizza

We beginnen natuurlijk met de ingrediënten voor je pizza. Voor de ingrediënten van deze pizzabodem en de saus kun je gewoon bij de supermarkt terecht. De toppings kun je natuurlijk zelf kiezen maar we geven je wat suggesties.

Voor de pizzabodem heb je nodig (goed voor vier pizza’s):
– 400g bloem
– 1 zakje gist (8g)
– 150ml lauwwarm water
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel suiker
– 1 theelepel zout

Voor de pizzasaus heb je nodig:
– 1 blik gepelde tomaten
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel suiker
– 1 eetlepel Italiaanse kruiden
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 tenen knoflook
– 1 ui
– verse basilicum
– snufje peper

Toppings naar keuze

Bereidingswijze van de homemade pizza

Leg de bloem op het aanrecht in een bergje en maak een kuiltje in het midden. Doe het lauwwarme water, de gist en de olijfolie in het kuiltje van het bergje. Het zout en de suiker doe je in de bloem. Vervolgens kneed je het geheel tot een ronde bal deeg. Je kneedt net zo lang tot de bal niet meer plakt. Let op: dit kan wel even duren en als het erg plakt, kun je er nog wat bloem overheen strooien. Het is belangrijk dat je blijft kneden. Als het een bal deeg is, leg je het in een kom met en theedoek eroverheen op een warme plek. Dan laat je het deeg minimaal een uur rijzen.

Snipper de ui en doe die samen met de knoflook in de pan. Vervolgens voeg je de gepelde tomaten en alle kruiden toe. Laat het warm worden en pureer de saus eventueel (dit hoeft niet). Kijk ondertussen of het deeg is gerezen tot een luchtig geheel. Pak een klein bolletje deeg (ter grootte van golfbal) en rol dit uit met een deegroller. Als je de bodem liever wat dikker hebt, kan je natuurlijk meer deeg gebruiken.

Voor een dunne bodem rol je de bodem goed uit en leg je een dunne laag saus op de pizzabodem. Vervolgens begin je met de toppings naar keuze. Een basispizza begint altijd met mozzarella en geraspte kaas. Je kunt er ook een vijf kazen pizza of een pizza tonno van maken.

Tip van de redactie: leg een basispizza in de oven en als hij gaar is, leg je er wat parmaham, rucola en een bol burrata op. Succes gegarandeerd. Eet smakelijk.

Lees ook: Koolhydraatarme recepten voor een Italian datenight

Reageer op artikel:
Dit is hét recept voor de allerlekkerste homemade pizza’s
Sluiten