Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Life 18 sep 2018

Verhuizen maar want deze stad heeft een echte hond als burgemeester

Ja, het is net zo schattig als het klinkt. In een wereld waar veel mensen verdeeld zijn op gebied van politiek, heeft deze stad in Californië ervoor gekozen om een Golden Retriever als burgemeester te kiezen.

Hond als burgemeester

Eigenlijk moeten we allemaal een beetje interesse tonen in politiek want het is natuurlijk heel belangrijk. Maar als we heel eerlijk zijn, af en toe is het gewoon zo ingewikkeld. Toch is er een verkiezing waar we misschien meer betrokken bij hadden moeten zijn.

In een stadje in Californië genaamd Idyllwild hebben de inwoners een besluit genomen waar iedereen blij mee is. Hun nieuwe burgemeester is namelijk echt een allemansvriend. De inwoners van Idyllwild hebben gekozen voor een Golden Retriever om hun stad de vertegenwoordigen. En dat is nou iets wat we volkomen begrijpen.

View this post on Instagram

The Mayor of Idyllwild is the best mayor I've ever met. #mayormax

A post shared by Ella Smith (@ellabellsmith) on

Maximus Might Dog Mueller ||, of gewoon Mayor Max, zit al vijf jaar in het bestuur van het stadje en we zijn er nog niet helemaal over uit waarom dit niet in nog meer steden gebeurt. Max is trouwens niet de eerste hond die de titel van burgemeester draagt in de stad. Zijn oom was de eerste vierpotige burgemeester in 2012.

Waarom een vierpotige burgemeester?

De collega van Max, Phyllis Mueller vertelt aan ABC: “Zes jaar geleden besloten de bewoners van Idyllwild hun eerste burgemeester te kiezen. Je moest een locale bewoner zijn, maar je mocht zelf niet meedoen. Je huisdier daarentegen, mocht wel meedoen met de verkiezing.”

Maar waarom kozen de inwoners eigenlijk voor een dier als burgemeester? We snappen dat het super schattig is, maar de reden is nog een beetje onduidelijk.

Phyllis legt uit: “Er deden veertien honden en twee katten mee aan de electie. Deze werd gehouden om geld op te halen voor de dierenbescherming. Mensen betaalden 1 dollar en konden zo vaak stemmen als ze wilden.” Hoe goed is dat?

De dagelijkse taken

De mega schattige burgemeester wordt vaak rondgereden in zijn eigen grote auto want uiteraard moet de hond als burgemeester zijnde in stijl rondgereden worden.

Wat zijn precieze taken zijn, legt Phyllis ook uit: “Zijn rol is om de wereld een betere plek te maken. Dit doet hij door onvoorwaardelijke liefde te geven aan de inwoners van de stad.”

View this post on Instagram

It's not often you meet the Mayor! (Yes, the Mayor of Idyllwild, CA is a Golden Retriever!) Doggo for president! #pct #pcta #pct2018 #pacificcresttrail #outdoors #charity #fundraising #hiking #topdoggo #doggo #dogsofinstagram #doggoforpresident #mayormax @ Idyllwild, California

A post shared by Rich Shenton (@global.roamer) on

Phyllis zijn rol als rechterhand is om deze visie werkelijkheid te maken, dus de twee zitten oprecht in een kantoor. Oké, wij gaan even onze koffers pakken en per direct emigreren naar deze stad.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Hilarisch voor diva’s: de Pet Butler maakt van jouw hond een wandelende wijnkoeler

Pretty52

Reageer op artikel:
Verhuizen maar want deze stad heeft een echte hond als burgemeester
Sluiten