Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 20 november 2017

Bewezen: Haal maar snel een hond in huis want het is goed voor je gezondheid

Als het op dieren aankomt, zijn we op de redactie verdeeld in twee kampen. We hebben team hond en team kat, beide met hetzelfde aantal spelers. Maar als kamp viervoeters na dit artikel niet flink uitgebreid wordt, weet ik het ook niet meer. Het is namelijk bewezen dat een hond iets heel erg fijns oplevert voor ons mensen.

Ten eerste zorgt het hebben van een hond in huis voor een flinke dosis gezelligheid. Als het beestje in ieder geval naar je luistert. Maar daar gaat het hier niet om. Er is ook nog een tweede punt waarom je nu een viervoeter in huis wil nemen.

Een hond zorgt voor betere gezondheid

3,4 miljoen mensen in Zweden zijn voor een onderzoek van Tove Fall van Uppsala University onder de loep genomen. Van deze miljoenen mensen hadden sommigen wel een hond en anderen niet. Verder werd bekeken hoe ze op medisch vlak ervoor stonden.

En wat blijkt? Honden zorgen ervoor dat mensen minder vaak overlijden door hart- en vaatziekten. Door een dog wordt die kans met maar liefst 36 procent verkleind. Word jij langzaamaan ook team viervoeter?

Uit het onderzoek wordt niet helemaal duidelijk hoe dat dan komt, maar de onderzoekers denken dat het te maken heeft met het feit dat je niet alleen bent. Mocht je alleen zijn.

Een viervoeter in huis vermindert stress en zou helpen om gezond te leven. Door een hond in huis te hebben, ga je bijvoorbeeld al vaker even een blokje om. En dan leer je natuurlijk ook weer andere hondeneigenaren kennen.

Conclusie van het hele verhaal: Uiteindelijk zal team viervoeter de grootste aanhang krijgen, aangezien iedereen van dat kamp langer leeft. Wil je nog steeds een kat in huis halen?

Dit wil je voor jou en je hond: Er zijn matchende pyjama’s voor jou en je hond die je nooit meer uit wil doen

Reageer op artikel:
Bewezen: Haal maar snel een hond in huis want het is goed voor je gezondheid
Sluiten