Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 11 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Heb jij een hond? Dan ben jij super gelukkig volgens onderzoek

Heb jij een lieftallige viervoeter? Dan mag jij jezelf als baasje van je hond prijzen tot een gelukkig mens volgens onderzoek. Kijk, dat zijn nog eens nieuwtjes om blij van te worden.

Onderzoek toont aan dat een hond je gelukkig maakt

36 procent van de mensen met een hond geeft aan heel gelukkig te zijn in vergelijking tot 18 procent van de kattenbaasjes, aldus dit onderzoek. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol spelen.

Zo geeft een ander onderzoek aan dat hondenbaasjes sneller geneigd zijn om te gaan trouwen en een huis te kopen dan mensen die gek zijn op katten. Twee dingen die een rol spelen in hoe gelukkig jij je voelt.

Als hondenbaasje laat je met alle liefde je hond uit. Hierdoor ben je waarschijnlijk vaker buiten dan normaal. Dit maakt je niet alleen fitter, maar stimuleert ook je mentale gezondheid en stressvermindering.

Het hebben van een hond of kat maakt je sowieso gelukkiger

Heb je een kat en denk je nu dat het alleen maar kommer en kwel is? Welnee, je voelt je toch minder alleen met een huisdier om je heen. Sterker nog, mensen met een huisdier zijn vaker tevreden over hun baan. Alleen zijn de mensen met een hond volgens het eerdergenoemde onderzoek gelukkiger.

Lees ook: Ben jij een trots baasje? Draag dan deze trui met je hond of kat erop en bijpassende naam

Reageer op artikel:
Heb jij een hond? Dan ben jij super gelukkig volgens onderzoek
Sluiten