Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 30 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Zie je wel! Jouw hond praat echt tegen jou (maar dat wist jij natuurlijk al lang)

Iedereen praat wel eens tegen zijn of haar hond. Wij zijn er al heel lang van overtuigd dat hij of zij terugpraat, en dit blijkt nu ook uit wetenschappelijk onderzoek. Toch fijn wanneer onze overtuigingen zwart op wit worden bevestigd. ‘Dáág liefje,’ is het eerste dat jij tegen jouw hond zegt. Het beestje kwispelt vervolgens blij in de rondte en praat op zijn of haar manier terug tegen jou. Misschien vraag je je wel eens af of hij of zij echt met je communiceert, maar ja, het blijkt nu dat dit wel degelijk zo is. En dat is oh-zó cute.

Je hond praat echt tegen je

Uit onderzoek van de Universiteit van Salford blijkt dat jouw doggie tegen jou praat. Jij bent het baasje en jij deelt de orders uit. Althans, dat is wat jij denkt. Uit het onderzoek blijkt dat het zomaar eens andersom kan zijn.

Een hondje heeft maar liefst negentien manieren om jou in beweging te krijgen. Of het nu gaat om een koekje of een knuffel, jouw liefie weet het bij jou gedaan te krijgen.

Als een hond geaaid wil worden kan hij of zij dit op veertien manieren aan jou vertellen, en dit voor elkaar krijgen.

De meest herkenbare handeling van jouw hond is toch wel dat koppie wat naar één kant buigt. Het ziet er zo schattig uit en jij weet gelijk dat het beestje iets van jou wil. Jij wist natuurlijk al lang dat honden ook tegen ons praten, maar dit bewijst alleen maar extra hoe slim jouw lieve vriendje is.

Reageer op artikel:
Zie je wel! Jouw hond praat echt tegen jou (maar dat wist jij natuurlijk al lang)
Sluiten