Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 5 okt 2017

Je kunt je hondje meenemen naar deze yogales dus sporten is zojuist een stuk leuker geworden

Yoga is heerlijk als je het hebt gedaan, maar zin maken om te gaan is soms nog wel een dingetje. Want de bank ligt lekkerder dan je yogamat. En de Netflix-pose is toch chiller dan de downward facing dog. Maar nu is de sport een stuk leuker geworden, want je kunt je allerliefste viervoeter gewoon meenemen naar yoga.

Lekker je hoofd leeg maken, stress uit je lichaam sturen en flink ontspannen. We hebben het natuurlijk over yoga, een sport die fijne effecten heeft op je lichaam en geest.

Toch heb je soms even geen zin om te sporten. Om je helpen zin te maken, zijn er verschillende mensen die al vanalles integreren in een yogasessie. Zo is het in Londen heel normaal om met kipnuggets in standje adelaar, brug, cobra of dolfijn te staan. Of op je matje zitten met een biertje in je hand? Ook dat kan gewoon.

En met een hond erbij? Maar natuurlijk.

Dog yoga

Als jij en je hond onafscheidelijk van elkaar zijn, dan hoef je ook tijdens een sessieyoga je trouwe viervoeter niet te verlaten. Dogyoga is hot and happening en bedenkster Mahny Djahanguiri vertelt je waarom:

‘Na enkele jaren heb ik een manier gevonden om je hond te integreren in een yoga-les. Op het begin zullen ze nog rondrennen, maar uiteindelijk absorberen ze je kalmte en geven ze zich over. Dan kun je samen yoga-poses doen.’

Ook zegt ze: ‘De yoga versterkt de band die je met je hond hebt. Maar ook als je geen hond hebt, kun je meedoen. Je kunt namelijk ook gewoon met andere honden yoga-poses doen. De honden moeten wel sociaal, gevaccineerd en gecastreerd zijn.’

Het lijkt ons vooral een grappige chaos, waar je in ieder geval heel vrolijk van wordt.

Yoga met honden

Yoga met honden is de nieuwste rage in Londen.

Geplaatst door Business Insider Nederland op dinsdag 3 oktober 2017

Een sessie van Djahanguiri duurt 90 minuten en kost je zo’n 23 euro. Het goede nieuws is dat dog yoga niet alleen in het buitenland te doen is, maar ook gewoon in ons eigen kikkerlandje. Bijvoorbeeld hier. Yay!

Als je toch liever met een geitje op de yoga-mat staat: Jaaa! Yoga met geitjes bestaat en dat willen we nu doen

Reageer op artikel:
Je kunt je hondje meenemen naar deze yogales dus sporten is zojuist een stuk leuker geworden
Sluiten