Renée
Renée | LinkedIn Life 11 december 2019

Hoe je in 5 simpele stappen met je iPhone de mooiste foto’s van je hond maakt

Als jij een hond hebt durven we te wedden dat je filmrol op je telefoon volstaat met foto’s van je schatje. Omdat wij net als jij deze honden fotografie erg serieus nemen, delen we de beste tips met je om de mooiste plaatjes van je viervoeter te maken.

Nu ik – Beautify’s Renée – sinds korte tijd de trotse eigenaar van een iPhone 11 Pro Max ben, voel ik me bijna een professionele fotograaf. Want voordelen zoals een langere batterijduur en stevigere behuizing zijn mooi meegenomen, maar die verbeterde camerafuncties is iets waar ik pas écht ontzettend blij van wordt. Helemaal omdat het nu nog makkelijker is om de mooiste foto’s van je hond te maken.

De beste tips voor honden fotografie met jouw iPhone

Ben je ook in het bezit van de iPhone 11 Pro Max? Dan komen de volgende tips goed van pas. Maar ook als je een ander toestel hebt heb je veel aan de volgende tips, dus lees snel verder en leer hoe jij je hond als een waar model op de foto krijgt:

1. Blijf hoe dan ook rustig

Is jouw viervoeter nog drukker dan jij bent? Dan hebben we één belangrijke tip: blijf hoe dan ook rustig. Je hond voelt jouw stress en spanning. Deze shoot is vooral leuk, toch? Als het niet meteen lukt is het helemaal geen groot probleem. Adem in, adem uit. Voor je het weet heb je hét kiekje te pakken.

2. Leg de focus op de ogen

De ogen zijn het meest expressieve deel van de hond, dus je de mooiste foto’s als je hier de focus op legt. Klik op het moment dat je schatje een blik op de camera werpt. Een goed getimede foto met de juiste focus op de ogen zorgt ervoor dat iedereen smelt als je de foto deelt.

iphone 11 pro max huisdieren foto's maken
© Beautify | Foto genomen met de iPhone 11 Pro Max

3. Stel de scherpte-diepte in

Dankzij de verbeterde camerasystemen van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro is schieten in de portretmodus nog beter geworden. Ik raad je dus aan om voor huisdieren de portretmodus te gebruiken, omdat je hiermee foto’s van studiokwaliteit maakt. Door de verschillende lenzen creëer je scherpte-diepte in de foto, net als je normaal gesproken zou doen met een spiegelreflexcamera.

Voordat je daadwerkelijk een foto maakt, pas je dus nog even de scherpte-diepte aan in portretmodus. Dit doe je door op de ƒ rechtsboven te drukken of omhoog te swipen.

Als je een huisdier op de foto wil zetten kun je het beste gaan voor een kleinere scherpte-diepte, maar speel er vooral mee. Ik vind het persoonlijk niet mooi om voor ƒ 1.4 te gaan, omdat de achtergrond dan erg wazig wordt. Meestal kies ik iets uit rond de ƒ 3.5.

4. Zorg voor goed licht

Het is een uitdaging om je hond goed op de foto te krijgen, dus zorg er in ieder geval voor dat je goed licht hebt. Hoewel de nachtmodus van mijn nieuwe iPhone top is, vind ik het geen goed idee om die voor een bewegend dier te gebruiken.

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar daglicht. Nu is dat in de winter een kleine uitdaging – want: snel blauw licht op grauwe dagen – maar op een zonnige winterdag kun jij ook prima goede foto’s maken.

Daarnaast kun je nog een paar dingen instellen op je iPhone in de portretmodus als het natuurlijke licht niet helemaal meezit. Zodra je op portret klikt in de Camera App krijg je al de verschillende opties te zien: natuurlijk licht, studiolicht, contourlicht, toneellicht, toneellicht mono en high-key licht mono.

5. Pas de focal length aan

In de portretmodus zie je linksonder 1x of 2x staan. Dit is de focal length. Afhankelijk van de achtergrond zou ik ervoor kiezen om de 2x (de ingezoomde versie) te laten voor het is en voor 1x te gaan. Hierdoor houd je het onderwerp – je hond – makkelijker in beeld en heb je meer ruimte om te spelen met de achtergrond.

Ligt je hond heerlijk te luieren? Dan kun je ervoor kiezen om de 2x aan te klikken. Ik merk dat dit beter werkt als een hond rustig blijft liggen, omdat je dan meer tijd heb om de foto te maken.

Lees hier meer over de nieuwe iPhone.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Hoe je in 5 simpele stappen met je iPhone de mooiste foto’s van je hond maakt
Sluiten