wpk-admin
wpk-admin Nieuws 17 aug 2017

Eindeloze honger? Met deze tips is je maag geen bodemloze put meer

Je kent het wel. Je wilt werken aan dat goede lichaam voor de zomer, maar je blijft altijd honger houden. Een uur nadat je een grote maaltijd hebt gegeten kun je alweer een zoete snack naar binnen schuiven. En je hebt ook constant het gevoel dat deze honger nooit stopt. Je bent niet de enige.

‘Honger hebben’ kan soms dagenlang doorgaan, terwijl je tussendoor van alles en nog wat gegeten hebt. Dan begin jij je af te vragen: ‘Is er wat mis? Hoe kan ik honger blijven houden?’ Een terechte vraag, maar no worries, er zijn allemaal logische verklaringen voor.

Slaap is key

Een druk uitgaansleven? Als je op deze vraag ‘ja’ kunt beantwoorden is het zeker goed om even op te letten. Het continu honger hebben wordt grotendeels veroorzaakt door een slecht slaapritme. We hebben een hormoon in ons lichaam, ghreline, ook wel bekend als het hongerhormoon.

Dat hormoon creëert het hongergevoel bij ons. Bij te weinig slaap of een onregelmatig slaapritme, wordt er te veel van dit hongerhormoon aangemaakt waardoor je honger blijft houden.

Probeer een ander ontbijt

Lekker hoor, een broodje eten in de ochtend. Maar niet zo heel handig, blijkt. In brood zitten, zoals je waarschijnlijk weet, veel koolhydraten. Koolhydraten en suikers hebben de eigenschap om jou met een ontevreden en niet vol gevoel achter te laten. Je bent beter af als je ze niet elke ochtend eet.

Een goede vervanging kan een omelet of een verse smoothie zijn. Als je kampt met eindeloze honger, twijfel niet en probeer eens een nieuw ontbijt. Nieuwe snacks is nog beter. Als je namelijk tussendoor altijd chips en chocola eet blijft jouw lichaam hier naar hunkeren en wil je steeds weer suikers eten. Niet zo fijn voor die summerbody

‘Echt’ eten

Een ander belangrijk dingetje, hoe vol je lichaam ook is, je lichaam zal door blijven vragen naar eten dat echt vult. Als je tijdens je lunch fast food naar binnen schuift, zul je merken dat je na een uur alweer honger krijgt. Dat komt omdat dat eten niet écht vult. Er zitten namelijk nauwelijks voedingsstoffen in.

Het is beter om een gezonde maaltijd te maken met alles erop en eraan. Je kunt tijdens de lunch bijvoorbeeld een verse salade maken met kip en veel groenten zodat je vol zit met ‘echt’ eten.

Hoe lang je eindeloze honger ook lijkt te duren, no sweat, zoals je nu weet zijn er genoeg oplossingen.

Door: Roza Schopman

LEES OOK: 8 x gezond eten waar je al snel wéér honger van krijgt

Reageer op artikel:
Eindeloze honger? Met deze tips is je maag geen bodemloze put meer
Sluiten