Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 9 mei 2018

Oh nooo, hooikoortspatiënten opgelet! Dit worden snotterige dagen

Houd je zakdoekjes maar in de aanslag want dit hete weer brengt vele pollen met zich mee. Wat zorgt voor: snotteren, niezen en tranende ogen. Helemaal vervelend dus. En het ergste moet nog komen..

Je bent heel blij met dit mooie weer, maar helaas is het voor jou niet alleen maar genieten. Jouw genot wordt onderbroken door constant genies en gesnotter. En helaas wordt het er de komende dagen niet beter op.

Hooikoortspatiënten opgelet

Het is de komende dagen droog en zonnig. En doordat er geen spoortje regen te bekennen is; blijven pollen ons helaas de baas. De graspollen komen nu volledig door en dat is geen goed nieuws. Gras is helaas vrijwel overal.

Pas op in de auto

Nog meer slecht nieuws als je van plan was een autoritje te maken. Hooikoortsklachten zijn gevaarlijk wanneer je achter het stuur zit. Het is net zo gevaarlijk als onder invloed rijden. Jouw gesnotter en tranende ogen hebben dezelfde slechte invloed op je rijvaardigheden, als van iemand met 0,5 promille alcohol in het bloed.

En wanneer dit het geval is mag die persoon niet meer rijden. Kan je nagaan hoe slecht het is deze twee te combineren. Bi-zar.

Bezoek de huisarts

Bestempel jouw hooiklachten niet te snel als ‘normaal’. Als je echt veel last hebt, is het slim de huisarts te bezoeken. Hij of zij kan jou namelijk goed helpen bij jouw klachten.

Er wordt gekeken naar welke medicatie geschikt is voor jou. Zo zijn er bijvoorbeeld neus of oogdruppels en daarnaast is er nog veel meer. Jouw vervelende kwaal kan dus zeker aangepakt worden.

Desalniettemin: sterkte de komende dagen. En stiekem toch maar hopen op een buitje.

Reageer op artikel:
Oh nooo, hooikoortspatiënten opgelet! Dit worden snotterige dagen
Sluiten