Hoppa, zo lijk je nog voor het weekend 2 kilo lichter

It's not even my birthday!? Maar dit nieuws klinkt als muziek in je oren toch?! Want dit weekend wil je dat zwarte strakke jurkje aan, maar dan wel zónder een opgeblazen buik. Maar gelukkig laten onderstaande tips jou er aan het einde van de week er lichter uitzien:

Sporten

Als je een opgeblazen buik hebt, dan is sporten misschien wel het laatste waar je aan denkt. Even met een opgeblazen buik een spinning klasje doen? Het klinkt al meer dan vermoeiend. Maar het helpt erg goed bij een opgeblazen buik. Sporten stimuleert namelijk je spijsvertering. Kortom, die extra gassen die ervoor zorgen dat je een opgeblazen buik hebt? Die zullen snel verdwijnen.

Geen koolzuurhoudende drankjes

Ook al is een koolzuurhoudend drankje als sparood met een schijfje citroen echt lekker en gezond, het helpt niet bij het voorkomen van een opgeblazen buik. In tegendeel zelfs. In dit soort drankjes zitten gasbelletjes die in je buik blijven plakken. Als je vaak last hebt van een opgeblazen buik, dan kan je dit beter aan het einde van de week vermijden.

Geef je buik rust

Probeer ongeveer twee uur voordat je gaat slapen niets meer te eten. Je lichaam heeft rust nodig en zo ook je buik.

Stop met ongezonde suikervervangers

Snoep of voedingsmiddelen die aspartaam bevatten (aspartaam is een suikervervanger) zijn stoffen die je lichaam moeilijker kunnen verteren. Dit zorgt voor veel gassen en uiteindelijk een opgeblazen buik.

Vermijd raffinose rijke producten

Groenten als bonen, bloemkool, broccoli en spruitjes bevatten deze stof. Raffinose is een soort suiker dat je lichaam moeilijker kan verteren. Terwijl je lichaam deze stof probeert te verteren ontstaan er gassen die jou een opgeblazen buik geven. Misschien maar spinazie aan het einde van de week?

Kauwgum

Door kauwgum te kauwen krijg je extra lucht binnen. Dit zorgt voor een opgeblazen buik. Overigens geldt dit ook bij maaltijden die je snel naar binnen werkt. Probeer daarom langzaam te kauwen. Niet alleen handig om meer te genieten van je eten maar het helpt ook tegen een opgeblazen buik.

Reageer op artikel:
Hoppa, zo lijk je nog voor het weekend 2 kilo lichter
Sluiten