Renée
Renée | LinkedIn Life 23 mei 2019

Waarom horecamensen de allerbeste werknemers zijn die je je kunt wensen

Petje af voor de horecamensen die dag in, dag uit werken om gasten het naar de zin te maken. Zélfs als de rest van Nederland door het warme weer ergens op een strand ligt. Dan zijn zij juist voor hun baas aan het werk en ze verdienen meer lof dan ze nu krijgen.

Horecamensen zijn namelijk hartstikke goede werknemers. Ze hebben alle belangrijke kwaliteiten waar elke werkgever van droomt.

Waarom horecamensen de allerbeste werknemers zijn

Mensen die in de horeca werken hebben stuk voor stuk de volgende mooie eigenschappen. Werk je in de horeca? Dan is dit al helemaal herkenbaar:

1. Ze blijven tot het werk af is

Werk je tot sluit? Dan ga je niet naar huis zodra de deur dichtgaat. Nope, je blijft tot de lichten letterlijk uit zijn en nee, dat is dus niet één minuut na sluitingstijd. Jullie werken door tot alles klaar, netjes en schoon is.

2. Ze zijn flexibel

Horecamensen werken op de uren waarop menig ander persoon niet wil werken. Ze zijn enorm flexibel als het gaat om hun shifts.

Lees ook: 4 belangrijke levenslessen die je leert van in de horeca werken

3. Ze werken goed in teamverband

Wie in de horeca werkt komt terecht in een team dat loopt als een geoliede machine. Deze mensen weten als de beste hoe je hoort te werken in teamverband en zijn hier ook nog eens onwijs goed in.

4. Ze hebben sterke sociale vaardigheden

Van een praatje maken met een vaste klant tot omgaan met een onbeschoft persoon: het horecapersoneel weet hoe ze daarmee om moeten gaan. Zo’n vervelende klant schrikt hen niet af. Door hun sterke sociale vaardigheden handelen ze goed in iedere situatie.

5. Ze weten van aanpakken

Horecapersoneel is allesbehalve lui. Nee, ze weten juist van aanpakken. Ze werken zo efficiënt dat klanten nooit lang hoeven te wachten op hun bestelling en doen het werk ook nog eens met een glimlach op hun gezicht.

6. Ze zorgen voor een goede sfeer

Het harde werk is alleen vol te houden als er een goede sfeer in het team hangt. Daar draagt iedere werknemer zijn of haar steentje aan bij.

Lees ook: Single en ready to mingle? Bij deze 9 Amsterdamse bars stikt het van de mannen

Reageer op artikel:
Waarom horecamensen de allerbeste werknemers zijn die je je kunt wensen
Sluiten