Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty 3 aug 2015

9 x waarom het af en toe horror is om dik haar te hebben

Allereerst, natuurlijk is het fijn om een dikke bos haar op je hoofd te hebben. We snappen ook dat menig vrouw jaloers kan zijn op vrouwen die dat hebben, en dat ze ook echt niet zullen snappen waarom die vrouwen überhaupt struggles hebben met dik haar. Toch bestaan ze wel degelijk:

1. Het is zwaar, heel zwaar

Helemaal als het nat is. Je voelt je haar soms gewoon trekken. Het is veel en helemaal als het lang is, zit er best wat gewicht op je hoofd.

2. Alles zakt uit

Wat je er ook mee doet, het zakt allemaal uit. Iedere vlecht die je maakt, iedere staart, alles zakt naar beneden. En dat komt omdat het veel en veel te zwaar is.

3. Er past geen elastiekje omheen

Nee, want alle elastiekjes hebben hetzelfde formaat, of je hebt mini’s. Elastiekjes voor mensen met dik haar zijn nog niet uitgevonden. En vergeet vooral niet dat bij iedere poging die je doet om er wel een elastiekje omheen te doen, er altijd wel een elastiek knapt.

4. Haaraccessoires? Forget it

Een tijdje geleden zag je allemaal leuke strikken, en gouden bandjes in plaats van elastiekjes. Nou vergeet het maar. Jouw haar past er nooit tussen. Misschien een klein plukje. Maar daar houdt het dan ook wel bij op.

5. Het blijft uren nat

Als je ‘s ochtends je haar wast en je het laat opdrogen in de lucht, is het als je geluk hebt ‘s avonds een keer droog. En als je het gaat drogen, dan ben je een eeuwigheid bezig. Vooral dicht bij je aanzet lijkt het niet droog te worden.

6. En het kost je uren om het te stylen

Waar andere vrouwen even de stijltang door hun haren kunnen halen, of met een paar krullen klaar zijn, sta jij uren voor de spiegel. Je haar ‘even’ in model föhnen? Of je haar even krullen? Jij kunt er twee uur voor uittrekken minstens en dan moet je maar hopen dat het blijft zitten.

7. Dat haar kost je liters aan shampoo en conditioner

Waar de ander een klein beetje nodig heeft, heb jij een heleboel meer nodig. Meer haar, meer shampoo, meer conditioner.

8. Je bent altijd meer geld kwijt bij de kapper

Veel kappers rekenen geld voor het verschil in lengte, maar ook tijdens het verven voor een verschil in dikte. Jij kost altijd minimaal drie tubes verf terwijl de ander er maar één hoeft aan te rekenen. Een groot verschil als je je bedenkt dat je eigenlijk iedere twee maanden je haar zou willen verven om uitgroei te voorkomen.

9. Een pony is voor jou nooit een optie

Dan heb je een soort van borstel op je voorhoofd, en geloof ons, dat wil je niet.

Reageer op artikel:
9 x waarom het af en toe horror is om dik haar te hebben
Sluiten