Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Nieuws 13 juni 2018

Durven jij en je vriendinnen het aan? Deze super enge horrorfilm draait vanaf deze week in de bioscoop

Voor wie van een avondje lekker griezelen houdt, draait er vanaf deze week een leuke film in de bioscoop. Hereditary schijnt één van de allerengste films ooit te zijn. Durf jij het aan om met je girlsquad hierheen te gaan?

Hereditary

Horrorfans opgelet: Een paar maanden terug lieten we jullie al de trailer zien van de nieuwe horror sensatie Hereditary. Aankomende week is het dan eindelijk zover. Vanaf 14 juni kun je de film met je besties gaan bekijken met een XL bak popcorn in de donkere bioscoopzalen.

Tenminste, als je durft, want volgens filmkenners is dit één van de engste. Films. Ooit. Je gaat dus waarschijnlijk weinig van de film kunnen zien, omdat dat je driekwart van de film door je vingers moet kijken.

Vorige week vrijdag verscheen de film al op het witte doek in Amerika. Als we de reacties online mogen geloven, is het inderdaad een mega enge film. Een paar maanden terug werd de film al afgespeeld tijdens het Sundance Film Festival. Mensen renden de zaal uit (!) omdat de film zó eng was.

De film schijnt zelfs zó eng te zijn dat er een noodnummer is ingesteld, zodat mensen nadat ze de filmzaal uit zijn gelopen hun emoties kunnen bespreken.

Het verhaal

Regisseur Ari Aster laat met zijn film een familie zien die na het overlijden van hun oma volledig uit elkaar valt. Oma’s geest zwerft nog rond in het huis en de moeder van het gezin, Annie, wordt op een gegeven moment aangespoord om wel een heel duister pad in te slaan.

Het is daarna aan de dochter, Charlie, om tegen haar moeder in te gaan en haar weg te drijven. Verwacht in ieder geval heel veel schrikmomenten en zorg ervoor dat je deze film niet in je eentje gaat kijken. Oh, en slaap daarna ook niet alleen. Dit wordt pas echt een gruwelijke nacht. Ahhhh.

Reageer op artikel:
Durven jij en je vriendinnen het aan? Deze super enge horrorfilm draait vanaf deze week in de bioscoop
Sluiten