Redactie
Redactie Life 19 april 2019

Houd je van horror? Ga er dan maar even voor zitten want dit zijn de beste horrorfilms op Netflix

Eens in de zoveel tijd heb je zin om een goede horrorfilm te kijken en geen oog dicht te doen die nacht. Toch voelt het soms onmogelijk om de perfecte film te vinden in het mega grote aanbod op Netflix. Heb je geen zin om uren te scrollen door de streamingdienst? Kies er dan een uit deze lijst.

Horrorfilms op Netflix

Netflix heeft aardig wat horrorfilms online staan, maar het vinden van de beste horrorfilm kan nog wel lastig zijn. Gelukkig zijn wij fan van horror en hebben we de beste horrorfilms op Netflix op een rijtje gezet. Zo hoef jij alleen nog maar op de bank te ploffen met een een dekentje.

Lees ook: Horrorspel The Kidnap komt naar Nederland en je komt gegarandeerd huilend naar buiten

1. The Fly | 1986

Misschien zou je zelf niet zo snel gaan voor een oude horrorfilm omdat de special effects toen nog niet zo goed waren. Toch doet dat echt totaal niet af aan hoe eng een film is. The Fly is een vreselijk enge en vieze film over een wetenschapper die een teleporter heeft ontwikkeld.

Je kan hiermee dus van de ene naar de andere plek teleporteren, maar alleen wanneer er niks anders in de machine zit. De wetenschapper teleporteert per ongeluk zichzelf terwijl er een vlieg bij hem in de capsule zit. Je raadt het al: things get weird. Als je houdt van horrorfilms die een beetje gory zijn, dan is dit een must see film.

2. Train to Busan | 2016

Sok-woo stapt, samen met zijn dochter Soo-Ahn, aan boord van de KTX. Dit is een hogesnelheidstrein die het tweetal met een noodgang van Seoul naar Busan brengt. Maar wanneer Sok-woo met zijn dochter op de trein stapt, wordt het station volledig overrompeld door zombies. Resultaat: het wordt de meest angstaanjagende en leipe rit van hun leven.

3. Cube | 1997

Cube is een film die je dagenlang nog raar laat voelen, geloof ons. Een groep mensen wordt wakker in een raar soort kubussen waar ze uit moeten ontsnappen. Ze proberen van kamer naar kamer te gaan om zo uiteindelijk de uitgang te vinden, maar dat is niet zo gemakkelijk.

Sommige kubussen zijn namelijk dodelijk en vermoorden je binnen een seconde. Op een gegeven moment wordt de sfeer ook iets minder (lees: vreselijk) en wordt het alsmaar moeilijker om te ontsnappen. Na het zien van deze film moesten wij echt even bijkomen en dat zegt wat. Kijken dus.

4. The Mist | 2007

Een hevige storm veranderd het plaatsje Birdgton in een dodelijke plek. Een mysterieuze mist bedreigt het dorp tot in den boze. Het dorpje krijgt namelijk niet te maken met een normale mist, maar met een van de vreemdste verschijning uit de geschiedenis van de aarde. Het dient namelijk als dekmantel voor een arsenaal aan gevaarlijke en vreemde wezens.

5. The Ring | 2002

Natuurlijk heb je weleens gehoord van The Ring, maar heb je de film ook al gezien? Zo niet, doe dat dan nu meteen. De film gaat over een videoband die mensen vermoord. Zodra je de mysterieuze videoband kijkt zal je sterven. Althans, dat is het verhaal wat zich in de wandelgangen verspreidt. De jonge journaliste Rachel wil dit weleens uitzoeken en kijkt, samen met haar dochter, naar de videoband. Wanneer deze is afgelopen wordt ze gebeld en weet ze dat het raak is. De race tegen de klok gaat beginnen.

6. Hush | 2016

Hush is een relatief nieuwe horrorfilm en wij vonden ‘m mega spannend. Een dove schrijfster woont in d’r eentje in een groot huis in het bos (why…?) met haar hond. Ze lijkt zich prima te kunnen redden, tot er uit het niets een gemaskerde moordenaar voor haar raam verschijnt. Gaat ze het overleven terwijl ze de moordenaar niet kan horen? Wij hebben de hele film onze adem in moeten houden.

7. World War Z | 2013

Gerry Lane is een echtgenoot, en toegewijde vader, die zijn leven geeft voor het leger. Echter is deze combinatie alles behalve makkelijk wanneer er een zombie-apocalypse uitbreekt. De regering vraagt hem om de invasie tegen te gaan en zijn gezin heeft hem op dit moment harder nodig dan ooit. Wat kiest hij?

#8 The Cabin in the Woods | 2012

Een klassieker die je gezien moet hebben. Een groepje twintigers gaan een weekendje weg. Ze reizen af naar de bossen om een een hutje te verblijven. Klinkt goed, toch? Nope. De drie mannen en twee vrouwen krijgen meer op hun bord dan een heerlijk uitje en moeten vechten voor hun leven. Dood, verderf en allerlei bizarre gevolgen van dien. Alles dat mis kan gaan, gaat mis.

9. Circle | 2015

Een groep onbekende mensen wordt wakker in een donkere ruimte. Ze weten niet waarom ze daar zijn, maar ze weten wel dat ze moeten overleven. Ze krijgen de opdracht om steeds één persoon te kiezen die gespaard moet worden. Wie overleeft het en wie zal sterven? Wederom een mega spannende film die je moet kijken.

10. Orphan | 2009

Wanneer Kate en John hun ongeboren kind verliezen, stort hun wereld in elkaar. Zeker voor Kate die, naast het verlies, ook nog eens al het andere verliest in haar leven. Haar huwelijk gaat naar de knoppen en ook haar fragiele psyche begint eronder te lijden. Ze krijgt nachtmerries en wordt geteisterd door demonen uit haar verleden. De twee besluiten een meisje te adopteren omdat ze heel graag nog een kindje willen. Dat was niet de beste keuze uit hun leven.

Reageer op artikel:
Houd je van horror? Ga er dan maar even voor zitten want dit zijn de beste horrorfilms op Netflix
Sluiten