Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 19 mrt 2018

Last van hoofdpijn en een droge huid? Zet dan een Hortensia in je huis

Argh, zo vervelend als je niet weet waar je hoofdpijn vandaan komt. Je weet zeker dat je gisteravond niet te veel hebt gedronken en vandaag niet te weinig. Dan kan het zijn dat het klimaat bij jou binnen niet goed is.

De hoofdpijn die je hebt kan zijn ontstaan door de droge lucht in je huis. Alsof dat nog niet vervelend genoeg is kan je ook last hebben van een droge trekkerige huid.

Is jouw huis vochtig genoeg?

Je kan natuurlijk een rondje gaan lopen buiten, maar dat lost het probleem binnen niet op. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid in je huis tussen de 40 en 60 procent zit. Hoe dan? Neem een plant.

Een urban jungle is helemaal in, en er zijn steeds meer planten verkrijgbaar die zorgen voor een beter klimaat in huis. Ze zuiveren zelfs de lucht voor je, super handig.

Een Hortensia tegen hoofdpijn

Er is één plant die specifiek goed is voor de luchtvochtigheid in huis: de hortensia. Het water dat jij aan de plant geeft verdampt via de bloemblaadjes van de hortensia en komt op die manier in de lucht van jouw huis terecht. Voilà, de luchtvochtigheid in jouw huis zal zeker weten verbeteren.

Reageer op artikel:
Last van hoofdpijn en een droge huid? Zet dan een Hortensia in je huis
Sluiten