Hot en horror: De meest gemaakte make-up blunders versus hun perfecte tegenhanger

We zijn er altijd van overtuigd dat onze make-up perfect zit. Maar ken je dat moment dat je oude foto's terugkijkt en denkt: 'Wat deed ik daar in vredesnaam met mijn make-up, waarom heeft niemand me dit verteld?!' Om dat te voorkomen, helpen we je graag. Want op de volgende dingen kan je altijd letten om ervoor te zorgen dat je make-up er nóg mooier uitziet:

Je foundation matcht je huidskleur

Het laatste wat je wilt is een duidelijke scheidingslijn waar je foundation stopt en je nek begint. Zorg er daarom voor dat je foundation áltijd je huidskleur matcht en bij de rest van je lichaam past. Een goede manier om uit te proberen of de kleur matcht, is door een beetje foundation aan te brengen op je kaaklijn. Zie je de kleur na het blenden niet meer? Dan is het een perfecte match.

Kies de juiste kleur concealer onder je ogen

Vaak wordt er een lichte concealer gebruikt onder de ogen, omdat dit voor een frisse blik zorgt. Kies niet een té lichte kleur, want dit zal een raar effect geven. Als je eventuele donkere kringen echt goed wilt wegwerken, maak dan gebruik van een concealer met een lichte perzikkleur. Deze kleur camoufleert namelijk blauw erg goed, dus perfect voor bijvoorbeeld wallen.

Gebruik een concealer voor onzuiverheden die niet te licht is

Als je een lichte kleur concealer gebruikt op onzuiverheden, zul je er alleen maar meer aandacht naar laten gaan. Gebruik een concealer die precies jouw huidskleur is, niet donkerder en ook niet lichter.

Laat de aandacht naar één gedeelte van je gezicht gaan

In plaats van én je ogen én je lippen zwaar aan te zetten, kun je beter kiezen voor één van de twee. Een heftige oogmake-up staat bijvoorbeeld heel mooi met een nude lip en een felle lipkleur past weer perfect bij een simpele oogmake-up.

Blend je bronzer

Misschien maak je je wel op bij de badkamerspiegel en is het licht daar meer gedimd dan buiten. Je bronzer lijkt daarom buiten flink wat heftiger dan in de badkamer. Zorg er daarom voor dat je je bronzer goed blendt, bij voorkeur bij daglicht.

Breng je blush aan op de juiste plek

Blush hoort je wangen een natuurlijke kleur te geven, net alsof je bloost. Het is daarom belangrijk dat je de juiste plekken van je gezicht aanzet met blush en niet teveel gebruikt. Hou daarbij rekening met je gezichtsvorm. Vind je dat nog een beetje lastig? Check dan dit artikel.

Reageer op artikel:
Hot en horror: De meest gemaakte make-up blunders versus hun perfecte tegenhanger
Sluiten