Hotspot: Riga! Dit is de ideale citytrip voor jou en je vriendinnen

Inga

Ben jij toe aan een leuk uitstapje? Dan is een bezoekje aan de stad Riga (in Letland) echt iets voor jou. Dit is de ideale citytrip voor jou en je vriendinnen. Je kan er lekker shoppen en daarnaast is er genoeg te zien. Ook de prijzen zijn erg aantrekkelijk. Riga behoort namelijk tot de goedkoopste steden van Europa.

Haal je koffer maar onder je bed vandaan, want de stad Riga roept jou. Hier kun je namelijk veel leuke dingen doen en zien. En dat voor een spotgoedkoop prijsje.

Binnenstad

De binnenstad van Riga is gezellig en knus. Het centrale punt is het Stadhuisplein en daaromheen zie je veel moois. Er zijn veel oude gildehuizen die de stad sieren. Naast de musea vind je hier veel leuke koffietentjes. Overdag drink je hier de lekkerste cappuccino’s en s’avonds ruil je deze in voor de Riga Black Balsam, het traditionele Letse drankje.

Vrijheidsmonument

Als jij in Riga bent wil je absoluut het vrijheidsmonument gezien hebben. Het beeld is in het jaar 1931 gebouwd ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten. De vrouw (het beeld), houdt drie sterren vast die symbool staan voor het vroegere Russische rijk. Het vrijheidsmonument is makkelijk te herkennen en is een absolute must see.

De markt

Ofwel: Rigas Centraltirgus. Hier haal je overheerlijk eten. Het is een foodwalhalla van maarliefst 57.000 meter. Elke hal heeft een eigen specialiteit. Denk aan: vlees, vis, fruit, groente, broodjes. Je kan er je buikje rond eten. Een aanrader is: Piragi, dit zijn gebakken deegkussentjes. Het is de delicatesse van Riga en zeer geliefd onder het eigen volk.

Restaurants

In Riga zijn enorm veel leuke eettentjes. Voor zowel lunch als diner ben je hier aan het goede adres. Daarnaast is het super goedkoop. Dus boodschapjes doen (uit angst voor geldgebrek), is niet aan de orde.

Tips: Big Bad Bagels Baznīcas street, Folkklubs Ala Pagrabs en Lido Atputas Centrs. Hier kan je lekker veel eten voor heel weinig geld.

De Dom

Je kan er niet omheen als je in Riga bent, de Dom is een bezoekje waard. Dit imposante gebouw bestaat uit verschillende bouwstijlen, namelijk: romaans, gotisch en barok. Wanneer je jouw ‘culturele plicht’ erop hebt zitten, kan je lekker gaan shoppen. Alle winkeltjes grenzen namelijk om de Dom.

Tip! Je kan (hier) voor 25 euro de Riga Card kopen. Daarmee maak je 24 uur onbeperkt gebruik van het OV en krijg je korting bij restaurants en musea.