Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 26 mei 2018

Hotspots Canggu 2018: Dit is waar je wil slapen, eten, drinken en feesten

Canggu is dé nieuwe plek op Bali. Oké, het is al een tijdje hip maar dat is niet voor niets. Er worden eindeloos veel nieuwe tentjes geopend die Instagramwaardig zijn met ongelooflijk lekker eten en drinken. En die hebben wij verzameld.

Dit is de geupdate hotspots Canggu 2018 lijst over waar je wil slapen, waar je wil eten, drinken en feesten. En natuurlijk wat er verder nog te doen is.

Hotspots Canggu 2018: slapen

Je kunt van cheap tot heel duur slapen op Bali en ook in Canggu. Afhankelijk van je budget kun je iets kiezen wat bij je past. Dit vinden wij de pareltjes:

Lila Boutik

Bij Lila Boutik is vrijwel alles wit. Hier zijn vijf huisjes gebouwd rondom het zwembad waar een unicorn in ligt. De huisjes zijn heel schoon, de bedden slapen bizar lekker en de badkamer is een feestje. Je doucht buiten tussen de bomen met bloemetjes. Het ontbijt is echt geweldig. Neem de Lila Vanilla Granola.

Jungleroom

Jungleroom biedt verschillende houten huisjes die authentiek zijn maar verschrikkelijk mooi. Grote Instagrammers slapen er niet voor niets. Elk kiekje zal perfect zijn. Er zijn hier kleinere huisjes maar ook een villa voor een groep. Ook niet verkeerd: je kunt er yoga doen.

Hotspots Canggu 2018: ontbijt/ lunch

Er zijn nergens zoveel mooie én healthy hotspots als in Canggu. Er is een eindeloze lijst op te noemen maar dit zijn de tentjes waar we zelf zijn geweest en daarom vanuit ons hart kunnen aanraden.

Crate Café

Als je ’s avonds langs het Crate Café scootert zul je niks zien. Het is namelijk een grote container die ’s ochtends open gaat voor het ontbijt. En dat is het opeens dé ontbijtplek van Canggu. Je kan er eitjes eten die op een miljoen wijze bereid zijn, verse sapjes en smoothies drinken en de koffie is er ook top.

Café Organic

De sapjes, de bowls, de sandwiches. Je kunt hier wel blijven eten. Helemaal omdat het super gezond is. Het terras is trouwens een prachtplaatje. Wel iets te warm tussen de middag maar gelukkig heb je binnen ook fijne tafeltjes. Café Organic is ook te vinden in Seminyak.

Nalu Bowls

Bowls komen in Nederland net een beetje op. Maar hier op Bali niet. Ze hebben er zelfs hele tentjes aan geweid zoals Nalu Bowls. Te vinden in Seminyak, Uluwatu en Canggu. Nalu Bowls komt in ieder hotspot lijstje voor. En terecht. Yum.

Hotspots Canggu 2018: diner

Ook ’s avonds is er genoeg te smikkelen. Ook hier vertellen we alleen tips uit ervaring:

La Laguna

La Laguna is een sprookje voor volwassenen. Als je aankomt loop je over een prachtig verlicht pad waar aan de ene kant allemaal houten wagons staan. Je kunt er tarotkaarten laten lezen. Als je doorloopt kom je uit in het restaurant wat bestaat uit vier delen: de brug, de laguna, de tuin en het restaurant zelf. Zo kun je zelf bepalen in welke setting je wil eten.

Ji Sushi

Neem alsjeblieft de dragon roll. Geloof ons maar, je weet niet wat je proeft. Je kunt hier eten op het dakterras of sushi afhalen als je zin hebt om te chillen op de patio van je huisje of ergens anders.

The Slow

Je kunt niet alleen eten bij The Slow maar ook slapen. Deze boutique accommodatie ligt in het hart van Canggu. Al sinds het open is staat het hoog op de lijstjes. Maar dat doet niets af aan de kwaliteit. Gaan gaan gaan.

Hotspots Canggu 2018: beachclubs

Finn’s Beachclub

Finn’s is by far de mooiste beachclub. Heel modern, pal aan het strand, fijne ligbedden en het eten is ook yummie. Enige mindere is dat vanaf 17:00 uur het publiek verandert en je voornamelijk tussen mannen zit die flessen wodka bestellen en heel dronken worden. Je betaalt voor een ligbed omgerekend ongeveer 25 euro maar dat mag je spenderen aan eten en drinken.

La Brisa

La Brisa is onze favoriet. Een verscholen tropisch paradijs. La Brisa is gemaakt van allerlei natuurlijke materialen en daarom adembenemend mooi. In het midden vind je een zwembad. Vooraan staan stoelen die uitkijken over de zee waar een hoop surfers hun kunsten vertonen. En de zonsondergang is ook héél mooi hier. Je betaalt ongeveer 6 euro per persoon entree en voor een groot ligbed betaal je 30 euro. Ook dit mag je weer besteden aan eten en drinken dus eigenlijk kost het vrijwel niets.

The Lawn

The Lawn staat ook hoog op het favorieten lijstje. Een populaire plek met chille mensen. Het zwembad is fijn, het eten is lekker en je blijft er terug komen. Alles klopt. Hier betaal je voor een groot bed voor vier personen 60 euro maar ook dat mag je opmaken aan eten en drinken.

Hotspots Canggu 2018: feesten

Als je wel eens op Curacao bent geweest dan weet je dat daar een bepaald ritme is qua feestjes. Elke dag kun je wel ergens anders met de voetjes van de vloer. Datzelfde geldt in Canggu.

Woensdag: Old Man’s

Old Man’s is eigenlijk vrijwel elke avond leuk. Maar op woensdag nog een beetje extra.

Donderdag en zaterdag: Pretty Poison

Op donderdagen en zaterdagen kun je terecht bij Pretty Poison skaterpark. Terwijl jij lekker staat te dansen doen er vaak mannen kunstjes op de halfpipe.

Vrijdag: The Lawn

Op vrijdagavond is het feest bij The Lawn. Doen: eerst eten en daarna lekker dansen. Het wordt steeds drukker en drukker. Wel even reserveren voor het eten.

Zondag: Deus

Het stoere motormerk heeft een restaurant in Canggu. Op zondagen is er live muziek en staat iedereen lekker te dansen en te sjansen. Ook hier geldt: als je er van tevoren wil eten; even reserveren.

Hotspots Canggu 2018: spa

Spring Spa

Spring spa is nog niet zo heel lang geopend in Canggu. Als je arriveert heb je geen idee wat voor moois er achter de deuren schuil gaat. Neem een manicure en een pedicure (doen ze tegelijk!) en/ of een massage. Geloof ons maar, je gaat hoe dan ook met een glimlach naar buiten.

Reageer op artikel:
Hotspots Canggu 2018: Dit is waar je wil slapen, eten, drinken en feesten
Sluiten