Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Nieuws 22 mei 2018

Yes! Friesland staat in de top 10 beste bestemmingen van Europa en dit zijn de leukste hotspots die je er kunt vinden

Ons favoriete model komt er vandaan, ze hebben er een eigen taal en het is dichterbij dan je denkt: Friesland. Onze meest Noordelijke provincie staat in de top 10 beste Europese bestemmingen van de Lonely Planet, wauw. Tijd om de leukste hotspots van Friesland te bezoeken:

Friesland is hip, hot en happening volgens de Lonely Planet. Sinds ze de Europese Culturele Hoofdstad zijn geworden is de provincie ook steeds meer in trek bij toeristen. En na de ranking van Lonely Planet, waar Friesland op plek nummer drie staat als beste bestemming van Europa, al helemaal. Dus als je planning maakt om binnenkort naar Friesland te gaan, maak dan vooral even een stop bij deze hotspots:

By Kees

Deze lunchtent heeft een jaloersmakend interieur, dus het liefst zou je ook alles mee naar huis nemen. Midden op de Markt in Leeuwarden tussen alle lunchtentjes in vindt je By Kees. Bij dit tentje worden ook de lekkerste verse sapjes gemaakt zodat je weer frisse energie krijgt om de stad door te struinen na je lunch.
Vleesmarkt 10, Heerenveen

Picknickers

Bij Friesland denk je aan Sneekweek, en bij Sneekweek denk je aan het Sneekermeer. Deze hippe hotspot bevindt zich aan het water en je hebt er een prachtig uitzicht. Niet alleen dat, je kunt er ook genieten van heerlijke (en mooi opgemaakte) lunchgerechten. Ook niet onbelangrijk als je je lunch graag op Insta post.
Ûtbuorren 54, Terherne

Roast

Als je dol bent op kip wil je echt naar Roast. Hier maken ze klassieke kip klaar aan het spit, om je vingers bij af te likken. Tevens veranderen ze elke week hun menu en wordt je dus keer op keer verrast door nieuwe gerechten. Het restaurant heeft een luxe uitstraling met een industriële touch, perfect om samen met je date naartoe te gaan dus.
Nieuwestad 63, Leeuwarden

Double B

Elke stad heeft een goede burgerbar, en die willen we je ook van Leeuwarden niet onthouden. Want na een dagje shoppen heb je krachtvoer nodig en burgers met patat is dan waar je naar snakt. Bij Double B eet je de sappigste burgers van heel Friesland en ohh hadden we al gezegd dat de frietjes goddelijk zijn?!
Weerd 18, Leeuwarden

Strand van Makkum

Zin in een rustig dagje Friesland? Strijk dan met je handdoekje neer op het strand van Makkum. Het zand is verrassend wit en je kunt er altijd wel een plekje vinden. Genieten.

Reageer op artikel:
Yes! Friesland staat in de top 10 beste bestemmingen van Europa en dit zijn de leukste hotspots die je er kunt vinden
Sluiten