Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Nieuws 3 juni 2018

Tropisch paradijs! 9 x alle fijne plekjes op Gili Air en Gili Meno

De Gili eilanden zijn populair en dat is niet voor niets. Waar je op Bali niet zo snel hagelwitte stranden gaat vinden, vind je die op de Gili eilanden wél. Hieronder delen we alle tips qua slapen, eten en natuurlijk wat er allemaal te doen is.

In dit artikel vind je de hotspots Gili Air en Gili Meno 2018. Trawagan hebben wij links laten liggen en daarom vind je in dit artikel geen tips voor Gili T.

Allereerst: Naar welk Gili eiland ga je?

Er zijn drie Gili eilanden; Gili Trawagan, Gili Air en Gili Meno. Alle drie zijn ze bereikbaar per poot vanaf Bali of vanaf Nusa Lembongan. Het verschil tussen de drie:

Gili Trawagan is hét party eiland. Verwacht veel drukte, veel feestjes maar ook veel verboden middelen. Mensen gaan hier door van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Gili Meno is het tegenovergestelde van Gili T. Ongelooflijk rustig. Er is weinig te doen maar het eiland is zó mooi. Er is weinig toerisme en daardoor heb je hele stukken strand voor jezelf. Je kunt hier prachtig snorkelen met schildpadden en locals ontmoeten. Ook wel honeymoon eiland genoemt.

Gili Air heeft het beste van de drie: het eiland is mooi, er zijn genoeg leuke tentjes, je kunt er goed borrelen, het is er niet te druk maar ook niet te rustig.

Hotspots Gili Air en Gili Meno 2018: slapen

Gili Air: Pink Coco

Pink Coco heb je misschien wel eens voorbij zien komen. Het geheel roze resort (!) zit namelijk al op meerdere plekken op Bali. Maar in april is er ook een vestiging op Gili Air. En oh my, wat een plaatje. En dat niet alleen, de huisjes zijn héérlijk, de service is fantastisch en de mensen heel aardig.

Er is een fijn zwembad. Ga er ’s nachts in zwemmen en kijk omhoog. Het water lijkt pikzwart, en de ellenlange palmbomen zorgen voor een plaatje dat je echt nóóit meer gaat vergeten. Geen nachtvlinder? Kijk de zonsondergang op de beanbags op het strand voor het resort voor een topuitzicht.

Gili Meno: Seri Resort

Als je naar Gili Meno gaat moét je naar het Seri Resort. Als je aan komt bij het Seri Resort voelt het alsof je aankomt bij een plaatsje in Frankrijk of Ibiza. Het prachtige witte gebouw met het zwembad ervoor en alle witte bedjes geven je gelijk een thuisgevoel met een chic randje.

De kamers zijn simpel, maar schoon en de bedden liggen héérlijk. Plus, de airco werkt erg goed en dat is heel fijn op de eilanden waar het écht heet kan worden. Ook cool: dit resort ligt voor het turtle point. Oftewel, zet een snorkel op, trek je flippers aan en spot de hele dag schildpadden.

Hotspots Gili Air en Gili Meno 2018: ontbijt/ lunch

Gili Air: Pachamama

Bestel een plank met hummus en andere dipjes en smullen maar. Het tentje is gezellig, alles klopt en het is om je vingers bij af te likken zo lekker. Zeker een bezoekje waard.

Gili Air: Coffee & Thyme

Op Bali valt de koffie niet tegen maar het ene bakje is nou eenmaal lekkerder dan het andere bakje. Bij Coffee & Thyme is je bakje gegarandeerd lekker. Je kunt hier trouwens ook een koffietje afhalen.

Gili Meno: Vegetarian Restaurant Seri Resort

Perfect voor de lunch: dit vegetarische restaurant wat je op/ achter het Seri Resort vindt. De bowls zijn erg fijn en ze hebben zelfs een vegetarische hamburger.

Hotspots Gili Air en Gili Meno 2018: diner

Gili Air: Mowies

Iedereen op Gili Air heeft het over Mowies. Het is een beachtentje met fijne beanbags. Er heerst iedere avond een goede sfeer, het eten is erg goed en de biertjes lijken hier nog beter te smaken. Gaan dus.

Gili Air: Scallywags

Nog zo’n pareltje op het strand. Scallywags is mateloos populair en dat komt omdat het nou eenmaal een fijn plekje is op dit eiland. Eet er een lekker visje, bestel er een roseetje bij of een glaasje bubbels en blijf met je voetjes in het zand zitten tot je naar bed gaat.

Gili Meno: Zaka

Heb je zin in sushi en sashimi? Dan is Zaka de plek die je niet wil overslaan. Dit Japanse restaurant is nét geopend (begin mei 2018) maar de chef heeft het helemaal begrepen. Ook fijn voor lunch.

Gili Meno: Seri Resort

Ben je op Gili Meno en wil je met je voetjes in het zand eten? Dan kun je super romantisch dineren op het Seri Resort. Zoals hierboven beschreven is de ambiance fantastisch. Je kunt hier verse vis eten van de BBQ maar ook van de kaart eten. Maar geloof ons, je wil die kreeft niet laten liggen..

Hotspots Gili Air en Gili Meno 2018: to do

Snorkelen

Huur een privé boot en ga snorkelen. Voor een miljoen IDR (60 euro) huur je een privé boot. Klinkt duur maar als je met vier mensen bent kost het maar 15 euro per persoon. En daar krijg je wel vier uur lang snorkeltijd voor terug.

Plus, de kapiteinen zorgen dat ze naar dé plekjes gaan, maar precies op het moment dat er niet nog een miljoen andere mensen in het water liggen (want dat gebeurt op de grote snorkeltochten). Zo krijg je de kans om een stuk mee te zwemmen met schildpadden, krijg je vissen te zien die zo groot zijn als je arm en kun je op zoek gaan naar Nemo.

Rond het eiland fietsen

Of je nou op Air of Meno bent, huur een fiets en verken het eiland. Je kunt fietsen langs de winkeltjes, kijken hoe de locals wonen en de strandjes aan alle kanten verkennen. Onderstaande roze fiets kun je huren bij Pink Coco op Gili Air. Instagram-waardig toch?!

Paardrijden op Gili Meno

Paardrijden op Gili Air is niet aan te raden, op Gili Meno daarintegen wel. Die foto hieronder was het resultaat van een ritje van tien minuten op Air. Verkeerd gegokt, de stranden zijn te smal om een goede tocht te maken. Als je echter op Gili Meno gaat paardrijden ga je wel het hele eiland rond in een uur/ anderhalf uur.

Ook als je niet kunt rijden is dit een aanrader. De leider van de rit gaat op het tempo dat voor jou fijn is en stapsvoets is voor iedereen goed te doen. Boek een tocht tijdens zonsondergang. Erg bijzonder.

Reageer op artikel:
Tropisch paradijs! 9 x alle fijne plekjes op Gili Air en Gili Meno
Sluiten