Life 5 apr 2016 Lotte Nijborg

Hotspots Parijs: De allerleukste plekjes om te bezoeken tijdens een weekendje weg

"Paris is always a good idea" en die uitspraak klopt iedere keer weer. Parijs is en blijft een heerlijke stad. Prachtige winkels, art, heerlijk eten en genoeg te doen. Fantastisch voor een flinke portie romantiek maar ook om lekker met je vriendinnen heen te gaan en uren rond te dwalen in de vele conceptstores.

Maar Parijs is groot. Met maar liefst twintig arrondissementen die weer zijn verdeeld in tachtig wijken kun je eindeloos ronddwalen. En eigenlijk is overal wel wat geweldigs te doen. Mocht je keuzestress hebben, wij selecteerden een paar hotspots voor je die we zelf hebben ervaren.

Slapen @ Hotel Rennaissance Arc de Triomphe

Ze zeggen vaak dat er geen bed lekkerder ligt dan je eigen bed. Tot je hier bent geweest. Een heerlijk hotel in het achtste arrondissement van Parijs. Ruim, een strak en mooi design en modern ingericht. Bepaalde kamers hebben uitzicht over heel Parijs; de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe maar ook het Sacré-Cœur zijn zichtbaar. Kortom een uitzicht waar je U tegen zegt.

Het bed slaapt fantastisch en in de badkamer liggen spulletjes van Bvlgari. En als je wakker wordt en je aanschuift bij het ontbijt dan weet je dat je weekendje weg écht is begonnen. Genieten.

Hotel Rennaissance Arc de Triomphe
39 Avenue de Wagram
Hotspots Parijs
[one_half]Lotte Nijborg[/one_half][one_half_last]Lotte Nijborg[/one_half_last]
Hotspots Parijs
Hotspots Parijs
Hotspots Parijs

Lunch & conceptstore Merci

Merci is favoriet bij iedereen maar absoluut niet toeristisch. Een fijne plek om te lunchen. De homemade limonade is héérlijk en eigenlijk alles wat op de kaart staat ook. Als je genoeg hebt gegeten kun je naar achteren lopen waar de conceptstore zich bevindt en Pinterest tot leven komt. Snuffel goed rond want zelfs de paperclips zijn hip.

Merci
111 Boulevard Beaumarchais
IMG_3944
Hotspots Parijs
[one_half]Lotte Nijborg[/one_half][one_half_last]Lotte Nijborg[/one_half_last]

Lunch à la Gossip Girl @ Le Bristol Paris

Je moet een klein beetje in je buidel tasten máár daar krijg je een complete Gossip Girl beleving voor terug. In het prachtige klassieke en indrukwekkende hotel Le Bristol Paris vind je een heerlijk restaurant genaamd Café Antonia waar je de meest lekkere dingen op de lunchkaart hebt staan.

Wij namen de tonijntartaar, de zalm én een kaasplankje. Natuurlijk met een glaasje wijn want we zijn tenslotte wel in Parijs. Het was dat we vol zaten maar we zagen toetjes langskomen waar ieder vrouwenhart sneller van gaat kloppen.

Le Bristol Paris
112 Rue du Faubourg Saint-Honoré
Hotspots Parijs
Hotspots Parijs

Interieur @ Fleux

Fleux is fan-tas-tisch. Een interieur winkeltje waar je geweest moét zijn. Verdeeld over vier pandjes die met elkaar verbonden zijn kun je er alles vinden wat jouw huis tot een ware designwoning gaat maken. En gelukkig prima betaalbaar.

Fleux
39 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie
Hotspots Parijs

Conceptstore Colette

Conceptstore Colette, wie kent ‘m nog niet? Gelegen op een straat die vergelijkbaar is aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam vind je Colette. Een winkel waar je uren kunt snuffelen tussen allemaal hebbedingetjes. Maar je vindt er ook unieke tijdschriften, prachtige modeboeken, fijne sneakers, hippe kleding, exclusievere beautymerken en tassen. Minimaal één bezoekje waard.

Colette
213 rue Saint-Honoré
Hotspots Parijs

Dine & wine @ Frenchie

Op de foto hieronder zie je de ruit van Frenchie’s wijnwinkel. Maar Frenchie is zoveel meer. Frenchie is een restaurant, een wijnbar en een to go shop. Kortom, een compleet recept. Of je nou wil dineren, uren wijn wil drinken, of even snel wat lekkers wil halen, bij Frenchie zit je altijd goed.

Frenchie
5 Rue du Nil
Hotspots Parijs

Ook fantastisch en persoonlijk door Beautify ervaren:

  • Le 6 Paul Bert – een heerlijk Frans restaurantje waar het loeigezellig is en het eten om je vingers bij af te likken
  • Clamato – Een seafoodbar van de eigenaar van Septime, een restaurant waar je nooit kunt reserveren, zo populair. Bij Clamato doen ze niet aan reserveringen. Kom stipt om 19:00 uur en je hebt een plekje
  • Pierre Hermé – Iedereen kent Laduree, maar de macarons van Pierre Hermé worden door de echte Parisiennes gekenmerkt als dé macarons van Parijs. Proeven maar.
  • La Favorite – Voor een heerlijke burger en Franse frietjes
  • Coutume – Voor de échte koffieliefhebber, hier vind je één van de lekkerste kopjes koffie
Reageer op artikel:
Hotspots Parijs: De allerleukste plekjes om te bezoeken tijdens een weekendje weg
Sluiten